Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Regularity αρχίζει!

Την Κυριακή 20 Μαρτίου το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) διοργανώνει το 1ο Ράλλυ Πρωτελατών Regularity το οποίο σηματοδοτεί την έναρξη του Πρωταθλήματος αγώνων Regularity ιστορικών αυτοκινήτων της ΟΜΑΕ για το 2022.

Η εκκίνηση θα δοθεί το πρωί της Κυριακής από την Κηφισιά και οι συμμετέχοντες θα έχουν την εμπειρία να οδηγήσουν στις θρυλικές διαδρομές του παρελθόντος, περνώντας από Μερκούρη, Βαρνάβα, Λιμνιώνα, Αμφιαράειο, Ριτσώνα, Λουκίσια, Πλατανάκι, Αγ. Θωμά, Σκούρτα, Φυλή, τερματίζοντας στους Θρακομακεδόνες όπου θα λάβει χώρα και η τελετή της απονομής το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με την προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγώνων Regularity ιστορικών αυτοκινήτων 2022 της ΟΜΑΕ και προσμετρά με συντελεστή 1.

Οι αγωνιζόμενοι θα διανύσουν συνολικά περίπου 250χλμ, εκτελώντας 10 ειδικές διαδρομές με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Η χρονομέτρηση θα γίνει με δορυφορικό σύστημα (ANUBE). Ο αγώνας θα διεξαχθεί βάσει των εγκεκριμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΟΜΑΕ.

Δεκτά θα γίνουν ιστορικά αυτοκίνητα των κατηγοριών παλαιότητας Β, C, D, E, F, G, J1, J2, J3 όπως περιγράφονται στο άρθρο 7 της προκήρυξης Πρωταθλήματος Regularity ΟΜΑΕ και διαθέτουν ιστορικό τεχνικό βιβλιάριο της FIA (HTP), ή FIA (HRCP) ή κάρτα FIVA, ή ΟΜΑΕ/ΕΠΑ ταυτότητα.

Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον πρώτο πρωταθληματικό αγώνα Regularity της χρονιάς ξεκινάει τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 23.59.

Ιστοσελίδα αγώνα: https://agonistiko.gr/index.php/regularity-races/protelaton-2022