4ος Αγώνας Motocross 2021/2022: Επανήλθε στις επιτυχίες ο Χρύσανθος Γεωργίου

Συναρπαστικός ήταν ο τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross ο οποίος διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον αφού οι αναβάτες μετά την αναβολή του αγώνα τον περασμένο Δεκέμβριο παρουσιάστηκαν ορεξάτοι και έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΜΧ1 – Σε φόρμα ο Apache

Στην κατηγορία ΜΧ1 το ενδιαφέρων ήταν στραμμένο στους δυο διεκδικητές του τίτλου,  τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο στη βαθμολογία Χρύσανθο Γεωργίου και τον δεύτερο Χρίστο Τσαγγαρά.

Στο πρώτο σκέλος ο Χρίστος Τσαγγαράς έκανε μια από τις γνωστές καλές του εκκινήσεις και προηγήθηκε. Ο Γεωργίου ακολουθούσε από κοντά και σύντομα πέρασε στην πρωτοπορία. Από κει και πέρα άνοιξε απόσταση ασφαλείας την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος του σκέλους, αντικρίζοντας πρώτος την καρό σημαία.

Ο Τσαγγαράς έμεινε δεύτερος και ο Μαρίνος Ζιντίλης μετά από καλή εμφάνιση συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Στο δεύτερο σκέλος ο Γεωργίου ήταν αυτός που έκανε την καλύτερη εκκίνηση και έστριψε πρώτος όμως ο Τσαγγαράς είχε την απάντηση αφού κατάφερε να τον περάσει. Κάπου εκεί ξεκίνησε ένα άγριο κυνηγητό από τον Γεωργίου και η αγωνία κορυφωνόταν με κάθε μέτρο που διάνυαν οι δυο μονομάχοι.

Ο Τσαγγαράς κράτησε πίσω του τον Γεωργίου όχι όμως για πολύ καθώς ο τελευταίος βρήκε τον τρόπο να περάσει μπροστά και να κερδίσει στο τέλος και το δεύτερο σκέλος.

Ο Τσαγγαράς συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση ενώ ο Ζιντίλης που είχε σταθερή απόδοση ολοκλήρωσε τρίτος.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Χρύσανθος Γεωργίου με τερματισμούς 1-1, ο Χρίστος Τσαγγαράς τερμάτισε δεύτερος με τερματισμούς 2-2 και στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Μαρίνος Ζιντίλης με τερματισμούς 3-3.

Ο Mehmet Altan τερμάτισε στην τέταρτη θέση και ο Βασίλης Μόσχος στην πέμπτη.

ΜΧ2 – Δύσκολη νίκη για τον Άριστο Γεωργίου

Ο Άριστος Γεωργίου ήταν ο νικητής στην κατηγορία ΜΧ2, νίκη η οποία όμως δεν ήρθε εύκολα. Στο πρώτο σκέλος ο Γεωργίου είχε το ρυθμό να ξεφύγει από τους αντιπάλους του και να κατευθυνθεί πρώτος προς την καρό σημαία.

Ο Χρίστος Κημήτρης προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στον Γεωργίου όμως στο τέλος έμεινε δεύτερος. Ο Παντελής Αντωνίου σιγά σιγά ξεπερνά τον τραυματισμό του και κατάφερε να ολοκληρώσει τρίτος, αφήνοντας αισιόδοξα μνήματα για τη συνέχεια.

Στο δεύτερο σκέλος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην σε σχέση με το πρώτο σκέλος. Η μονοτονία έδωσε τη θέση της στην αγωνία και σε αυτό συνέβαλε τα μέγιστα ο Χρίστος Κημητρης ο οποίος είχε σαφώς καλύτερη απόδοση. Έκανε πολύ καλή εκκίνηση και προηγήθηκε και από κει και πέρα άρχισε μια ωραία μάχη η οποία καθήλωσε τους θεατές.

Με τους ρόλους να αντιστρέφονται, ο Γεωργίου ήταν αυτός που έπρεπε να περάσει στην πρωτοπορία όμως ο Κημήτρης έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό αλλά και τον αγώνα, μέχρι που μια πτώση έφερε τον Γεωργίου πρώτο λίγο πριν το τέλος.

Ο περσινός πρωταθλητής αντίκρυσε για δεύτερη φορά πρώτος την καρό σημαία με τον Κημήτρη να συμβιβάζετε ξανά με τη δεύτερη θέση και τον Παντελή Αντωνίου να τερματίζει ξανά τρίτος.

Ο Άριστος Γεωργίου με τερματισμούς 1-1 κέρδισε τον αγώνα διατηρώντας το απόλυτο, με τον Χρίστο Κημήτρη να μένει δεύτερος με τερματισμούς 2-2 αλλά να κρατά στα θετικά την πολύ καλή απόδοση του δεύτερου σκέλους.

Στην τελευταία θέση του βάθρου ανέβηκε ο Παντελής Αντωνίου και από κει και πέρα ακολούθησαν ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου στην τέταρτη θέση, ο Αριστόδημος Έλληνας στην πέμπτη και ο Χρίστος Δημητρίου στην έκτη.

ΜΧ ΟΡΕΝ – Dominic έτοιμος για τίτλο

Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν για να μιλάμε για τίτλο, όμως ο Dominic Κολοκάσης με την απόδοση και τα αποτέλεσμα του μέχρι στιγμής έθεσε εαυτόν φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο Κολοκάσης ήταν για ακόμα μια φορά ανίκητος και συνέχισε το αήττητο σερί στο φετινό πρωτάθλημα. Παρά την αρχική πίεση που είχε στο πρώτο σκέλος από τον Βρυώνη Βλασίου, εντούτοις η συνέχεια και στα δυο σκέλη ήταν εξαιρετική αφού δεν δυσκολεύτηκε στο τέλος να κερδίσει και τα δύο και να προσθέσει ακόμα μια νίκη στη φετινή σεζόν.

Δυνατές μάχες έγιναν για τη δεύτερη θέση μεταξύ του Χρίστου Καΐκκη και του Βρυώνη Βλασίου, ειδικά στο δεύτερο σκέλος. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Καΐκκης που πήρε τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με τερματισμούς 2-3.

Ο Βλασίου και στα δυο σκέλη έκανε πολύ καλές εκκινήσεις, πάλεψε στην πίστα και στο τέλος ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου με τερματισμούς 4-2.

Ο Χρίστος Μωυσή τερμάτισε τέταρτος μετά από πολύ καλή εμφάνιση, ειδικότερα στο πρώτο σκέλος. Στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους είχε πτώση πριν την πρώτη στροφή μετά από επαφή με άλλους αναβάτες που είχαν επίσης πτώση, όμως έσφιξε τα δόντια και κατάφερε να τερματίσει τελικά τρίτος, ενώ στο δεύτερο σκέλος ολοκλήρωσε τέταρτος.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Πέτρος Θεοφάνους και έκτος ο Mustafa Sitki Dersen. Στην έβδομη θέση ολοκλήρωσε ο Peter IsakBrink ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Ο Brink με καταγωγή από τη Νότια Αφρική, αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της χώρας του και από τώρα και στο εξής θα τον βλέπουμε στους δικούς μας τοπικούς αγώνες.

Ο Μιχάλης Χρυσοστόμου τερμάτισε στην όγδοη θέση, ο Ραφαέλλος Αριστείδου τερμάτισε ένατος και ο Ahmet Lemiδέκατος.

MX3 OVER – Ο Σάββα μεγάλος νικητής

Ο Σάββας Σάββα ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία MX3 OVER και με αυτό το αποτέλεσμα έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα.

Ο Σάββα στην Ποταμιά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον μεγάλος του αντίπαλο, τον Μαρίνο Τσαγγαρά, καθώς κέρδισε και τα δύο σκέλη. Πέραν τούτου, με τους 50 βαθμούς που μάζεψε έπιασε τον Τσαγγαρά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και έπεται συνέχεια αφού όλα ξεκινούν από το μηδέν.

Από την πλευρά του ο Τσαγγαράς μπορεί να έμεινε και στα δυο σκέλη δεύτερος όμως όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να είναι ανοικτά καθώς υπάρχουν αρκετοί βαθμοί διαθέσιμοι στο τραπέζι.

Ακόμα μια σταθερή απόδοση, ακόμα ένας τερματισμός στο βάθρο. Ο λόγος για τον Ζανέτο Κουμάση ο οποίος με τερματισμούς 3-5 ολοκλήρωσε τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Ο Γιώργος Σιδερένιος έμεινε τέταρτος με τερματισμούς 4-4 και μεγάλο ενδιαφέρων είχε η μονομαχία με τον Εύανδρο Καμέρη στο πρώτο σκέλος όπου ο τελευταίος τον πέρασε λίγο πριν το τέλος τερματίζοντας τρίτος. Στην επανάληψη ο Καμέρης τερμάτισε έκτος και το τέλος του αγώνα τον βρήκε στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση ολοκλήρωσε ο Σάββας Σάββα, έβδομος τερμάτισε ο Χριστόδουλος Στασή, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους τερμάτισε όγδοος και ο Γιώργος Τσαγγαράς ένατος.

ΜΧ 85 – Άπιαστος ο Χρίστος Κλεόπα

Ο Χρίστος Κλεόπα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ85. Ο νεαρός είχε πολύ καλή απόδοση και στα δυο σκέλη τα οποία κέρδισε φεύγοντας νικητής από τον αγώνα.

Ο Χριστόφορος Κάρυος έμεινε και στα δυο σκέλη δεύτερος όπως και στον αγώνα, ο Χρίστος Δημητρίου ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου και ο Γιώργος Νέστωρος ολοκλήρωσε τέταρτος.

ΜΧ 65 – Νίκη για τον Θεόφιλο Ελμοχάμετ

Συναρπαστικές μάχες έγιναν στην κατηγορία ΜΧ 65. Θεόφιλος Ελμοχάμετ και Γιώργος Δημητρίου μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις καθώς πήραν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση.

Ο Ελμοχάμετ αναφέρετε πρώτος καθώς ήταν ο νικητής στο δεύτερος σκέλος. Το τελικό αποτέλεσμα ίσως θα μπορούσε να είναι διαφορετικό εάν ο Δημητρίου δεν είχε πτώση στο δεύτερο σκέλος, όμως και οι πτώσεις είναι μέρος του αγώνα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λούκας Σοφοκλέους τερματίζοντας και στα δύο σκέλη τρίτος, τέταρτος τερμάτισε ο Λοΐζος Καμέρης, πέμπτος ο Βασίλης Βασιλείου και έκτος ο Γιώργος Δημητρίου.

MX VETERAN – Πρόσθεσε ακόμα μια νίκη ο Καρατσιόλης

Το απόλυτο στον αγώνα πέτυχε ο Αρτέμης Καρατσιόλης αυξάνοντας τη διαφορά του στη βαθμολογία. Ο Ανδρέας Μιχαήλ ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου και ο Κώστας Ευθυμίου στο τρίτο, με τον Gordon Melvin τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

MX OPEN FREE – Εκπληκτική εμφάνιση από τον Γιώργο Ταλιαδώρο

Σε μια one off εμφάνιση στην κατηγορία, ο Γιώργος Ταλιαδώρος μετά από χρόνια αποχή από τους αγώνες επανήλθε στην αγωνιστική δράση κερδίζοντας με εμφαντικό τρόπο την αγωνιστική συνάντηση της Κυριακής.

Φυσικά σε περίπτωση που αποφασίσει να συνεχίσει στο πρωτάθλημα, ο πρώην πρωταθλητής των 250 αναγκαστικά θα μπει σε μεγαλύτερη κατηγορία όπου θα μπορεί να συναγωνιστεί ξανά σε ψηλότερο επίπεδο.

 

Ο Adam Doroszkiewics ολοκλήρωσε δεύτερος όμως μάζεψε του βαθμούς της νίκης, με τον Erim Baranin να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Από κει και πέρα, ο Μάριος Παύλου τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο Παναγιώτης Παύλου, έκτος ο Αδάμος Κουρούσης και έβδομος ο Ανδρέας Χρυσοστόμου.

Ο Ανδρέας Ποταμός ολοκλήρωσε στην όγδοη θέση, ο Αντρέας Χούτρης στην ένατη και ο Γιάννος Αλεξάνδρου στη δέκατη. Ενδέκατος τερμάτισε ο Lukasz Sulowski, δωδέκατος ο Νέστωρας Νέστωρα και δέκατος τρίτος ο Αντώνης Στεφανή.

Η επόμενη αγωνιστική συνάντηση είναι στις 6 Μαρτίου στην πίστα Νεόφυτος Τσαγγαράς στην Μακούντα.