Tiger Rally 2019 – Μέρα 1η: Ο Δημοσθένους στην πρωτοπορία

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του Tiger Rally, τέταρτου γύρου του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι. Οι ψηλές θερμοκρασίες έπαιξαν το δικό τους ρόλο καθώς άνθρωποι και μηχανές ταλαιπωρήθηκαν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα μερικά από τα αγωνιστικά παρουσίασαν πρόβλημα μειωμένης απόδοσης του κινητήρα λόγω των ψηλών θερμοκρασιών.


Μετά από ωραίες μάχες στις τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους οι Δημοσθένους/Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO10 R4) είναι το πλήρωμα που προηγείται.
Εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την αποχώρηση των περσινών πρωταθλητών και πρωτοπόρων στη βαθμολογία Γαλαταριώτη/Ιωάννου (Skoda Fabia R5) και κερδίζοντας τις τρείς από τις τέσσερις ειδικές απέκτησαν πλεονέκτημα 49 δευτερολέπτων από τους δεύτερους.


Μεγάλη είναι η μάχη για τη δεύτερη θέση όπου τη διεκδικούν δυο πληρώματα. Με το τέλος της δεύτερης μέρας οι Γιάγκου/Κυριάκου (Hyundai i20 R5) είναι δεύτεροι όμως νοιώθουν έντονα την ανάσα των Αντωνίου//Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9) οι οποίοι είναι μόλις πέντε δευτερόλεπτα πίσω.


Τα δυο πληρώματα ήταν κοντά σε χρόνους κατά τη διάρκεια της μέρας και οι μεταξύ τους διαφορές θα ξεκαθαρίσουν αύριο, με τις συνθήκες στις ειδικές να αλλάζουν ριζικά σε σχέση με σήμερα.


Οι Πολυκάρπου/Σιάλος (Mitsubishi Lancer EVO9) είναι τέταρτοι, 15 δευτερόλεπτα μακριά από την τρίτη θέση. Σήμερα δεν μπόρεσαν να κινηθούν στο ρυθμό που και οι ίδιοι θα ήθελαν και αύριο έχουν την τελευταία ευκαιρία για διάκριση και τερματισμό στο βάθρο.


Στην πέμπτη θέση γενικής βρίσκονται οι Ζήνωνος/Cat (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι προηγούνται και στην κατηγορία RCS2. Είναι σε μάχη για θέση καθώς μόλις τέσσερα δευτερόλεπτα πίσω και στην έκτη θέση είναι οι Αγαθοκλέους/Τσιελεπής (Mitsubishi Lancer EVO9).


Οι Νέστωρος/Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO6) είναι στην έβδομη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RCS2, ενώ στην έβδομη βρίσκονται οι Έλληνας/Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι είναι παράλληλα τρίτοι στην κατηγορία RCS2. Στην ίδια κατηγορία οι Γεωργίου/Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO3) είναι στην τέταρτη θέση.


Πρώτο πλήρωμα στη δικήνητη κατηγορία είναι οι περσινοί πρωταθλητές Τελεβάντος/Σταύρου (Ford Fiesta). Ήταν μακράν το ταχύτερο πλήρωμα στην κατηγορία και με το τέλος της μέρας απέκτησαν σαφές πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν μέχρι στιγμής οι GSO/Ηλία (Subaru Impreza).


Δεύτεροι στην κατηγορία RC4 είναι οι Αργυρίου/Θεοφάνους (Toyota Yaris), με τους Τανούση/Χριστοδούλου να είναι τρίτοι. Οι αδερφοί Νικόλας και Μάριος Χ”Ματθαίου είναι το πλήρωμα που προηγείται στην κατηγορία RC5.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τέσσερις εκ διαμέτρου αντίθετου οδοστρώματος διαδρομές. Η Κυριακή περιλαμβάνει τέσσερις χωμάτινες ειδικές και όπως είδαμε και σήμερα όλα είναι πιθανά να συμβούν.

UP TO SS4

Στάθης Ευσταθίου
Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου