Tiger Rally 2019: Εκπληκτική νίκη για τους Πολυκάρπου/Σιάλο

Μοναδικές στιγμές έζησαν όσοι παρακολούθησαν το φετινό Psaltis ENEOS Tiger Rally, καθώς η εξέλιξη του αγώνα κατά τη διάρκεια των δυο ημερών άφησε ανάμεικτα αισθήματα σε διαγωνιζόμενους και θεατές με συνεχόμενες ανατροπές και μπόλικο σασπένς.

Στο αγωνιστικό μέρος, τις μάχες με τα χρονόμετρα κέρδισαν οι Πολυκάρπου/Σιάλος με ένα Mitsubishi Lancer EVO9, οι οποίοι έκαναν την ολική ανατροπή από την τέταρτη θέση που ξεκινούσαν την Κυριακή. Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη της καριέρας τους και μετά το τέλος του αγώνα πανηγυρίστηκε δέοντος, τόσο από τους ίδιους όσο και από την ομάδα.

 

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με τους Δημοσθένους/Παύλου (Mitsubishi Lancer EVO10 R4) να προηγούνται και να ελέγχουν πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη μάχη της δεύτερης θέσης μεταξύ των Γιάγκου/Κυριάκου (Hyundai i20 R5) και Αντωνίου/Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO9). Από την πρώτη ειδική της Κυριακής οι Γιάγκου/Κυριάκου αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους όμως από την τέταρτη θέση οι Πολυκάρπου/Σιάλος ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση και κυριολεκτικά πετούσαν.

 

Μετά την παρέλευση των δυο πρώτων ειδικών είχαν ήδη υπερκαλύψει τη διαφορά από τη δεύτερη θέση και στο επαναληπτικό πέρασμα από τις δυο ειδικές συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Μπροστά οι Δημοσθένους/Παύλου έλεγχαν το ρυθμό όμως ένας σπασμένος άξονας στο Mitsubishi Lancer τους έθεσε εκτός μόλις στην προτελευταία ειδική.

Αυτή η εξέλιξη προβίβασε στην πρώτη θέση τους Πολυκάρπου/Σιάλο οι οποίοι τη διατήρησαν μέχρι το τέλος. Έτσι στη ράμπα τερματισμού στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού πίσω από τους Πολυκάρπου/Σιάλο ανέβηκαν στη δεύτερη θέση οι Γιάγκου/Κυριάκου και στην τρίτη οι Αντωνίου/Πιερή.

Πίσω από τους Αντωνίου/Πιερή ολοκλήρωσαν οι Αγαθοκλέους/Τσιελεπής (Mitsubishi Lancer EVO9). Την Κυριακή κινήθηκαν καλύτερα στις χωμάτινες ειδικές και κατάφεραν από την έκτη θέση να τερματίσουν τέταρτοι.

Οι πρωτοπόροι στην κατηγορία RCS2 Νέστωρος/Καλλής (Mitsubishi Lancer EVO6) σημείωσαν ακόμα μια νίκη φέτος, την τρίτη, και είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Πέραν από τη νίκη στην κατηγορία τερμάτισαν και στην πέμπτη θέση γενικής, εκμεταλλευόμενοι και το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι Ζήνωνος/Cat, οι οποίοι με τη σειρά τους τερμάτισαν στην έκτη θέση.

Πολύ καλό ρυθμό είχαν οι Κωνσταντίνος Τελεβάντος/Τάκης Σταύρου κατά τη διάρκεια του αγώνα με συνεπακόλουθο τη νίκη στη δικίνητη κατηγορία, ενώ παράλληλα τερμάτισαν έβδομοι γενικής. Οι περσινοί πρωταθλητές με το Ford Fiesta ήταν μακράν ταχύτεροι από τον ανταγωνισμό και πλέον μετά τη νίκη που πέτυχαν είναι το απόλυτο φαβορί και για το φετινό τίτλο.

Οι Άκης Έλληνας/Μιχαλάκης Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO6) ολοκλήρωσαν στην όγδοη θέση, οι Νικόλας και Μάριος Χ”Ματθαίου (Ford Fiesta) τερμάτισαν ένατοι και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ελισσαίος Γεωργίου/Ιάκωβος Καζάγκας (Mitsubishi Lancer EVO3).

Οι Κωνσταντίνος Αργυρίου/Θωμάς Θεοφάνους (Toyota Yaris) τερμάτισαν 11οι, οι GSO/Στέλιος Ηλία (Subaru Impreza) ολοκλήρωσαν στη 12η, 13οι και πρώτοι στην κατηγορίαNoviceτερμάτισαν οι Μάριος Αντρέου/Παναγιώτης Γεωργίου (Mitsubishi Lancer EVO7) και 14οι ολοκλήρωσαν οι Αντρέας Νικολάου/Κωνσταντίνα Μίτσιγγα (Suzuki Vitara).

Ο επόμενος αγώνας για το Πακγύπριο πρωτάθλημα είναι το Cyprus Rally στις 28-29 Σεπτεμβρίου. Με τις δυο μέρες να μετρούν σαν δυο ξεχωριστοί αγώνες όλα τα ενδεχόμενα εξακολουθούν να είναι ανοικτά όσον αφορά το φετινό τίτλο καθώς με τη δεύτερη θέση που πέτυχε ο Παναγιώτης Γιάγκου, μείωσε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Σίμο Γαλαταριώτη στους 10 βαθμούς.

results

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Κούλλης Κυριάκου