Tet Rally Liepāja : Επιβλητική νίκη για Sesks

Το φετινό Tet Rally Liepāja είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή, τον Mārtiņš Sesks, ο οποίος πίσω από το τιμόνι του Škoda Fabia Rally2 της MRF Tires κέρδισε όλες τις ειδικές παίρνοντας μια ιστορική νίκη εντός έδρας.

Ο Sesks κυριολεκτικά ήταν σε δικό του αγώνα και πήρε προβάδισμα 22,9 δευτερολέπτων με το τέλος της πρώτης μέρας, όπου κέρδισε όλες τις ειδικές διαδρομές.

 

«Αυτό είναι πραγματική απόλαυση», είπε ο νικητής. «Είναι απίστευτο. Είχα αυτή την ευκαιρία χάρη στην ομάδα της MRF Tires και την ports Racing Tachnologies και αυτό ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος μου αγώνας», πρόσθεσε.

Ο Liarena με Fabia, έκλεψε τη δεύτερη θέση από τον συμπατριώτη του Mikko Heikkilä, επίσης με Fabia, στην Power Stage, τερματίζοντας μόλις 0,7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Φινλανδό, κάνοντας έτσι το 1-2 για την MRF.

 

Ο Ισπανός έκανε επίσης ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην κατάκτηση του τίτλου αφού αύξησε το προβάδισμα του στους 46 βαθμούς έναντι του δεύτερου στην βαθμολογία Nil Solans, ο οποίος σε αυτό τον αγώνα έμεινε 12ος στη γενική μετά από δυο σκασμένα ελαστικά.

Στη μάχη του βάθρου ήταν και ο ομόσταυλός του Solans, Tom Kristensson, ο οποίος όμως έχασε αρκετές θέσεις μετά που σταμάτησε για να αλλάξει σκασμένο ελαστικό στην ένατη ειδική διαδρομή.

 

Ο Ken Torrn με Ford Fiesta Rally2 τερμάτισε τέταρτος 31,2 δευτερόλεπτα μακριά από τον νικητή. Ο Torn είχε τη δική του μάχη με τον συμπατριώτη του Gregor Jeets, ο οποίος ολοκλήρωσε μόλις 8 δευτερόλεπτα πίσω του.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Hayden Paddon. Ο Νεοζηλανδός παρέλαβε το Hyundai toy μέρες πριν τον αγώνα και το Σαββατοκύριακο το πέρασε δοκιμάζοντας διαφορετικά setup πριν από το WRC Rally Estonia όπου θα αγωνιστεί.

Ο Alberto Battistolli κέρδισε θέσεις στην γενική και ολοκλήρωσε έβδομος τελικά μπροστά από τον Javier Pardo. Πίσω από τον Pardo τερμάτισε ο Simone Tempestini, ο οποίος παράλληλα κέρδισε το ERCMichelin Talent Factory, παρόλο που έπρεπε να ανοίγει το δρόμο στο μεγαλύτερο μέρος της Κυριακής. Και οι τρείς προαναφερθέντες ήταν με Fabia.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Yoann Bonato με ένα Citroën C3, ενώ ο Εσθονός Kaspar Kasari κέρδισε το Rally3 ERC3 οδηγώντας ένα Ford Fiesta, με τη διαφορά από τον ανταγωνισμό να είναι περισσότερη από δυο λεπτά.

Το ERC επιστρέφει στην άσφαλτο αργότερα αυτό το μήνα με το Rally di Roma Capitale. Ο έκτος γύρος θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 24 Ιουλίου.