DMEC – Σουηδία: Ο Shanahan θριάμβευσε στο Fallfors

Αφού κατέλαβε την πρώτη θέση στο προκριματικά το Σάββατο, ο Ιρλανδός Jack Shanahan κατάφερε να αποκλείσει στα twin battlesτης Κυριακής πολύ δυνατούς οδηγούς, φτάνοντας στον τελικό στην πίστα Fallfors Drivecenter Arena AB, όπου μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό επιβλήθηκε του συμπατριώτη του Duane McKeever.

Έτσι ο Shanahan πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Drift Masters επι Σουηδικού εδάφους.

Στην πορεία του προς μια απίστευτη νίκη στη Σουηδία, ο Shanahan κέρδισε αρχικά τον αγαπημένο οδηγό των φιλάθλων, τον Φινλανδό Vile Kaukonen στο ΤΟΡ 32, ενώ επόμενος αντίπαλος που απέκλεισε στο ΤΟΡ 16 ήταν ο Marco Zakouril.

Στην οκτάδα απέκλεισε ακόμα ένα Φινλανδό, τον Juha Rintanen. Πολύ δυνατή ήταν η αναμέτρηση με τον James Dean στο ΤΟΡ 4, όπου ένας εκ των δυο θα περνούσε στον τελικό.

 Ο Shanahan αποδείχθηκε πολύ δυνατός για τον Dean, εδραιώνοντας τη θέση του στον τελικό με αντίπαλο τον McKeever, τον οποίο κέρδισε τελικά μετά από one more time.

Ο Νορβηγός οδηγός Tor Arne Kvia ήταν ο οδηγός που ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου μετά που κέρδισε σε ένα δραματικό μικρό τελικό τον James Dean. Η τρίτη θέση στον αγώνα ήταν καλοδεχούμενη για τον Kvia, ο οποίος μέχρι να φτάσει εκεί ταλαιπωρήθηκε από μηχανικά προβλήματα.

Με το ήμισυ της σεζόν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος DriftMasters 2022 να βρίσκεται πλέον στα βιβλία της ιστορίας, η σειρά μεταφέρεται στο Bikernieku Trase Circuit στην Ρίγα στην Λετονίας για τον τέταρτο γύρο και θα διεξαχθεί το διήμερο 29-30 Ιουλίου.

Κατάταξη οδηγών

1 – Piotr Wiecek POL 245

2 – Jack Shanahan IRL 232

3 – Conor Shanahan IRL 212

4 – James Deane IRL 196

5 – Duane McKeever IRL 177