4ος Αγώνας Πλαγιολίσθησης by PSALTIS Autoparts & ENEOS Motor Oil: Κέρδισε και βλέπει τίτλο ο Sergio Γρηγορίου

Ο τέταρτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift by Psaltis ENEOS επεφύλασσε για ακόμα μια φορά φέτος εκπλήξεις, ανατροπές και έντονες συγκινήσεις.

Τον τέταρτο αγώνα διοργάνωσε το Power Drift Club το Σάββατο 2 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway και τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Καινοτομία ήταν το γεγονός ότι για δεύτερη φορά στα χρονικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε υπο το φως των προβολέων και σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι ιθύνοντες της πίστας οι οποίοι φρόντισαν να τοποθετήσουν προβολείς πέριξ του αγωνιστικού χώρου.

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Sergio Γρηγορίου ήταν αυτός που ξεκίνησε δυναμικά καθώς πέτυχε την πρώτη θέση, δείχνοντας ότι θα ήταν ένα εκ των φαβορί για τη νίκη. Στη δεύτερη του βαθμολογημένη προσπάθεια ο Γρηγορίου πέτυχε βαθμολογία 89,67 με ταχύτητα εισόδου 109km.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους (Taliban) έτρεξε στον αγώνα με το Μ4 και από το πρωί στις τάξεις της ομάδας έπνεε αέρας αισιοδοξίας καθώς μετά τις εξαντλητικές δοκιμές των προηγούμενων ημερών φάνηκε ότι τελικά βρέθηκε αξιοπιστία στο αυτοκίνητο.

Αυτό επιβεβαιώθηκε αρχικά στα μονά βαθμολογημένα όπου ο Χαραλάμπους είχε τη δεύτερη ψηλότερη βαθμολογία (89 βαθμοί), με ταχύτητα εισόδου 110km.

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Δημητράκης Χριστοφή (Takamura), ο οποίος είναι πάντα πρωταγωνιστής και συνάμα ίσως ο πιο θεαματικός. Ο Takamura έκανε ξανά θεαματικές διελεύσεις και βαθμολογήθηκε με 86 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου 110km στην πρώτη προσπάθεια.

Ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) ολοκλήρωσε τέταρτος με 85 βαθμούς και 112km ταχύτητα εισόδου, ο Σίμος Τίκκης ήταν πέμπτος με 84 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 111km και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου με βαθμολογία 79,67 και ταχύτητα εισόδου 103km.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Σάββας Σπύρου ήταν εντυπωσιακός και οι προθέσεις του πρωταγωνιστικές. Είχε την ψηλότερη βαθμολογία με 71 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 98km δείχνοντας ότι θα ήταν δύσκολος αντίπαλος στον αγώνα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ευτύχιος Χριστοδούλου στην δεύτερη του προσπάθεια βαθμολογήθηκε με 70 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου 98km, ενώ τρίτος ήταν ο Αντώνης Νικολάου με βαθμολογία 67,33 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 99km.

Ο Stefan Sorin με βαθμολογία 65,33 και ταχύτητα εισόδου 99km έμεινε τέταρτος, πέμπτος ο Γιάννος Μιχαήλ με 57,67 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 97km και έκτος ο Κώστας Χριστοφόρου με 43 βαθμούς και 95km ταχύτητα εισόδου.

Μετά τα βαθμολογημένα περάσματα βγήκαν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες, οι οποίες πάντα μαγνητίζουν τα βλέμματα αφού σε αρκετές περιπτώσεις οι μάχες είναι σώμα με σώμα.

Τα twin battles της κατηγορία PRO στον τέταρτο αγώνα θα διεξάγονταν το βράδυ, γεγονός που αύξανε κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας αφού οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τη μέρα.

Στους 32 αγωνίστηκε το ζευγάρι Παναγιώτης Μιχαήλ και Παναγιώτης Νικολάου, με τον πρώτο να περνά στις λεπτομέρειες.

ΤΟΡ 16

Ο Παναγιώτης Νικολάου στους 16 αντιμετώπισε τον Sergio Γρηγορίου. Ο Γρηγορίου πέρασε εύκολα με 10-0 και 10-0 και περίμενε τον αντίπαλο του στους 8.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η μάχη μεταξύ του David David και του Κώστα Κωνσταντίνου (Σπαρσής). Στην πρώτη μάχη και οι δυο έκαναν λάθος και μηδενίστηκαν ενώ στο επαναληπτικό πέρασμα ο Σπαρσής κέρδισε με 10-0 παίρνοντας αρχικά τη νίκη.

Και λέμε αρχικά καθώς ο David διαμαρτυρήθηκε για λάδια στην πίστα, γεγονός που επιβεβαίωσαν και οι κριτές, δίνοντας επανάληψη στη δεύτερη μονομαχία, η οποία τελικά δεν έγινε ποτέ καθώς ο David αποκλείστηκε καθώς άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου μεταξύ των μαχών, κάτι που απαγορεύει ο κανονισμός. Έτσι ένα από τα φαβορί για νίκη έμεινε νωρίς εκτός και τα δεδομένα άλλαζαν άρδην.

Ο Τσόδας ήρθε αντιμέτωπος με τον Ανδρέα Νέστωρα. Το 8-2 της πρώτης μονομαχίας του έδινε σαφές προβάδισμα νίκης και το επιβεβαίωσε με το 6-4 στη δεύτερη μάχη.

Με το νέο του απόκτημα, ένα BMW E36, ο Σίμος Τίκκης ήταν αρκετά δυνατός στα μονά βαθμολογημένα ενώ έμελλε να λάμψει στα διπλά, όπου ήταν πολύ ανταωγνιστικός και εντυπωσιακός.

Πρώτος του αντίπαλος ήταν ο Πόλυς Κωνσταντίνου που στο “parking” αποδίδει συνήθως καλά. Ο Τίκκης όχι μόνο δεν έπεσε στην παγίδα, αλλά με δυο 10-0 πέρασε πανηγυρικά στους 8.

Η μάχη του Πάμπου Χαραλάμπους με τον Ανδρέα Ελευθερίου είχε φαβορί. Ο “Taliban” με κάθε πέρασμα από τη διαδρομή ήταν και καλύτερος και ο Ελευθερίου δεν μπόρεσε να σταματήσει τον πρώην πρωταθλητή. Ο Χαραλάμπους πέρασε στους 8 και έχοντας βάσιμες βλέψεις για τεράδα.

Η μάχη του προέδρου του Drift Club Χαράλαμπου Τσουρή με τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου δεν έγινε ποτέ καθώς το αγωνιστικό του Τσουρή είχε μηχανικό πρόβλημα και ο Κωνσταντίνου πέρασε στην επόμενη φάση.

Ούτε η μάχη του Αλέξη Χάρη Γεωργίου με τον Νεόφυτο Φικάρδου δεν έγινε ποτέ, με τον πρώτο να περνά στους 8.

Η μονομαχία μεταξύ Takamura και Γιώργου Τσιελεπή επέφερε μια από τις εκπλήξεις στον αγώνα. Ο Takamura μπορεί να ήταν το φαβορί στα χαρτιά όμως ο Τσιελεπής παρά το γεγονός ότι έχασε στην πρώτη μάχη με 7-3, εντούτοις κατάφερα να προκριθεί καθώς ο Takamura έβγαλε δυο τροχούς εκτός διαδρομής και με 10-0 ο Τσιελεπής έκανε την ανατροπή.

ΤΟΡ 8

Sergio και Σπαρσής τέθηκαν αντιμέτωποι στους 8. Στην πρώτη μονομαχία ο Sergio με το 10-0 υπέρ του ήταν το φαβορί για να προκριθεί και το κατάφερε παρά το γεγονός ότι ο Σπαρσής αντιστάθηκε στη δεύτερη μάχη, χάνοντας όμως ξανά με 6-4 αυτή τη φορά.

Ο Τσόδας αντιμετώπισε τον μαχητικό Τίκκη. Η πρώτη διπλή μονομαχία δεν ανέδειξε νικητή και έτσι πήγαμε σε επανάληψη. Η πρώτη μάχη έφερε τους δυο ισόπαλους 5-5 όμως στη δεύτερη ο Τίκκης στις λεπτομέρειες κέρδισε με 6-4 και προκρίθηκε στους 4, με ακόμα ένα φαβορί να μένει εκτός.

Εύκολα πέρασε ο Πάμπος Χαραλάμπους στην τετράδα καθώς με αντίπαλο τον Χριστόφορο Κωνσταντίνου είχε σχετικά εύκολο έργο. Το 10-0 στην πρώτη μάχη και ένα μηχανικό πρόβλημα του Κωνσταντίνου που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στη δεύτερη μονομαχία, έφεραν τον Χαραλάμπους στους 4.

Αλέξης Χάρης Γεωργίου και Γιώργος Τσιελεπής έδωσαν τη δική τους μάχη, με τον Γεωργίου να επικρατεί και στις δυο μονομαχίες και να περνά στους 4.

ΤΟΡ 4

Sergio Γρηγορίου και Σίμος Τίκκης βρέθηκαν αντιμέτωποι στην τετράδα. Η μεταξύ τους μονομαχία κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον καθώς και οι δυο τα έδωσαν όλα για να περάσουν στον τελικό. Ο Γρηγορίου έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του και με 7-3 και 6-4 πέρασε στον τελικό.

 

Πάμπος Χαραλάμπους και Αλέξης Χάρης Γεωργίου ήταν το δεύτερο ζευγάρι που μαχόταν για την πρόκριση στον τελικό. Η πρώτη μονομαχία έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Χαραλάμπους με το 7-3 υπέρ του.

Στη δεύτερη ο Γεωργίου το πάλεψε όμως το 5-5 έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό στον Χαραλάμπους.

Ο μεγάλος τελικός ήταν αντάξιος της φήμης των δυο οδηγών. Ο Sergio Γρηγορίου με την εξέλιξη του αγώνα ήθελε διακαώς τη νίκη αφού του παρουσιάστηκε μια χρυσή ευκαιρία να μπει ξανά στη διεκδίκηση του τίτλου.

 

Από την άλλη, ο Πάμπος Χαραλάμπους με το που έφτασε στον τελικό ήταν μεγάλη επιτυχία μετά τις ατυχίες που είχε φέτος με το νέο αυτοκίνητο, όμως διεκδίκησε εποχή ίσοις όροις  και τη νίκη.

Η πρώτη μάχη έδωσε προβάδισμα 6-4 στον Γρηγορίου και όλα θα κρίνονταν στη δεύτερη. Ο Χαραλάμπους πάλεψε, όμως το 5-5 έδωσε τη νίκη στον Γρηγορίου. «Στους δυο πρώτους αγώνες δεν πήγα καλά όμως στον τρίτο αγώνα κατάφερα να βγω δεύτερος. Σήμερα πάλεψα πάρα πολύ απέναντι σε δυνατούς οδηγούς, το αυτοκίνητο ήταν τέλειο αφού σε αυτό συνέβαλαν τα μέγιστα οι μηχανικοί και ο προγραμματιστής μου. Έδωσα τις μάχες μου, κέρδισα την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα και στο τέλος πήρα την πρώτη θέση στον αγώνα. Νοιώθω υπέροχα και θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου, Michelas Group, Fiil&Go, AMSOILκαι επίσης τον κόσμο που μας ακολουθά. Θεωρώ ότι έγινε ένας πολύ ωραίος αγώνας τον οποίο ευχαριστήθηκε και ο κόσμος», ήταν τα λόγια του νικητή.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους με τη δεύτερη θέση έδειξε ότι επέστρεψε για τα καλά και αναμένεται να είναι ξανά ένας εκ των πρωταγωνιστών στους αγώνες.

Στον μικρό τελικό ο Σίμος Τίκκης κέρδισε τον Αλέξη Χάρη Γεωργίου παίρνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα, αφήνοντας παράλληλα εξαιρετική εντύπωση.

Στην κατηγορία SEMI PRO και στις διπλές μονομαχίες αυτός που είχε θεαματική αγωνιστική άνοδο ήταν ο Stefan Sorin. Στους 4 αντιμετώπισε τον μαχητικό Σάββα Σπύρου και μετά το 0-0 της πρώτης μάχης κατάφερε να κερδίσει με 6-4 και να περάσει στον τελικό.

Εκεί αντιμετώπισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου ο οποίος απέκλεισε τον Κώστα Χριστοφόρου. Ο Χριστοδούλου στον τελικό ήταν πιο ψύχραιμος και με δυο νίκες στις δυο μάχες κέρδισε για τρίτη φορά σε τέσσερις αγώνες. «Μετά από πολλές ταλαιπωρίες που είχαμε σήμερα αλλά και χθες που ήρθαμε για προπόνηση ειλικρινά δεν περίμενα ότι θα κερδίζαμε. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου γιατί χωρίς αυτούς αλλά και τους χορηγούς μου δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Όσον αφορά τον τελευταίο αγώνα, στόχος είναι και πάλι η νίκη και κατ ‘επέκταση ο τίτλος», είπε ο νικητής Ευτύχιος Χριστοδούλου.

Μετά και το τέλος του τέταρτου αγώνα όλα δείχνουν ότι πάμε για ένα συγκλονιστικό φινάλε. Πλέον όλοι περιμένουν τον Σεπτέμβριο όπου θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής για το 2022.

Στην βαθμολογία της κατηγορία PRO, ο David David παρά τον αποκλεισμό τους στους 16, εντούτοις με τους 52 βαθμούς που πήρε πέρασε επικεφαλής με 361 βαθμούς.

Ο Sergio Γρηγορίου με τη νίκη του ανέβηκε δεύτερος με 360 βαθμούς, ενώ ο Enver Haskasap που δεν αγωνίστηκε από πρώτος οπισθοχώρησε τρίτος με 346 βαθμούς.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου ανέβηκε τέταρτος με 333 βαθμούς και ακολουθεί τέταρτος ο Κυριάκος Μάριου με 332. Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Δημητράκης Χριστοφή με 325 βαθμούς.

Στην κατηγορία SEMI PRO ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο .Με 476 βαθμούς δύσκολα να δούμε ανατροπή στην κατηγορία καθώς ο δεύτερος Γιάννος Μιχαήλ έχει 368 βαθμούς. Ο Stefan Sorin είναι τρίτος με 365 βαθμούς, τέταρτος ο Αντώνης Νικολάου με 313, πέμπτος ο ΧΡΊΣΤΟΣ Λοΐζου με 309 και την πρωή εξάδα συμπληρώνει ο Σάββας Σπύρου με 250 βαθμούς.

Πλέον όλοι περιμένουν τον Σεπτέμβριο. Ο τελευταίος αγώνας είναι κομβικής σημασίας αφού θα κριθεί ο τίτλος της φετινής σεζόν. Ραντεβού το διήμερο 3-4 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες φωτογραφίες κλικ στον σύνδεσμο

https://www.facebook.com/powerdriftclubcy