Η ŠKODA AUTO επίσημος συνεργάτης του Tour de France για 19η φορά

Η ŠKODA AUTO θα υποστηρίξει και πάλι το φετινό Tour de France (1 – 24 Ιουλίου 2022) ως επίσημος συνεργάτης. Αυτή είναι η 19η φορά που η εταιρεία υποστηρίζει τη μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση στον κόσμο. 250 οχήματα θα παραχωρηθούν στους διοργανωτές και θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα υποστήριξης και εξυπηρέτησης. Ο στόλος οχημάτων περιλαμβάνει επίσης το αμιγώς ηλεκτρικό ŠKODA ENYAQ iV. Αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί ο επικεφαλής της διοργάνωσης ChristianPrudhomme και θα ηγείται του αγώνα σε 16 από τις 21 διαδρομές.

Η 109η έκδοση του θρυλικού αγώνα κλασικού ποδηλάτου ξεκινά την 1η Ιουλίου με το Grand Départ στην Κοπεγχάγη της Δανίας, το βορειότερο σημείο εκκίνησης στην ιστορία του αγώνα. Οι αθλητές θα έχουν να αντιμετωπίσουν 21 διαδρομές, περνώντας μέσω τεσσάρων χωρών, συνολικής απόσταση 3.300 χιλιομέτρων. Στις 24 Ιουλίου, οι αναβάτες θα φτάσουν στον προορισμό τους στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι. Εκτός από το ENYAQ iV, ο στόλος περιλαμβάνει και τα μοντέλα OCTAVIA και SUPERB iV με plug-in υβριδική κίνηση.

Ταυτόχρονα, για 12η φορά, η ŠKODA AUTO σχεδίασε το κρυστάλλινο τρόπαιο για τον νικητή. Η εταιρεία είναι επίσης χορηγός της πράσινης φανέλας για τον κορυφαίο της βαθμολογίας από το 2015. Επιπλέον, η ŠKODA AUTO είναι συνεργάτης του Tour de France Femmes, που ξεκινά στις 24 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα καλύψουν οκτώ διαδρομές σε μια απόσταση 1.029 χιλιομέτρων από το Παρίσι έως το La Planche des Belles Filles.

Η ŠKODA AUTO υποστηρίζει τον Γύρο της Γαλλίας καθώς και πολλούς εθνικούς και διεθνείς αγώνες ποδηλασίας και δημοφιλείς αθλητικές εκδηλώσεις. Εκτός από τον ισπανικό γύρο «Vuelta», περιλαμβάνει τον ερασιτεχνικό αγώνα L’Etape. Κάτω από την ομπρέλα του Tour de France, η παγκόσμια αυτή σειρά αγώνων δίνει τη δυνατότητα σε φιλόδοξους ερασιτέχνες ποδηλάτες να ακολουθήσουν μια αγωνιστική διαδρομή.

Σε συνεργασία με τους συνεργάτες της, η ŠKODA AUTO εργάζεται με συνέπεια πάνω σε καινοτόμες ιδέες βιωσιμότητας. Στο Tour de France, η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιεί ελαστικά από τον συνεργάτη της Continental για τον στόλο της ENYAQ iV, τα οποία περιέχουν πρόσθετα από ανακυκλωμένα υλικά. Εκτός από την ασφάλεια, αυτή η καινοτομία εξασφαλίζει επίσης εξαιρετικά χαρακτηριστικά χειρισμού με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.