Tanak: Η Toyota “καλύτερη επιλογή μου” για να γίνω πρωταθλητής WRC

Ο Ott Tanak πιστεύει ότι η μετακίνηση του από τη M-Sport Ford στην Toyota για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι 2018 ήταν η “καλύτερη επιλογή” του για να γίνει πρωταθλητής.

Οδηγώντας μαζί με τον Sebastien Ogier στην M-Sport, τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα των οδηγών πέρυσι, παίρνοντας τη πρώτη του νίκη στη Σαρδηνία και μια δεύτερη νίκη δύο αγώνες αργότερα στην Γερμανία.

Θα βρεθεί στο πλευρό των Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi στην Toyota φέτος, στη δεύτερη της σεζόν στο WRC.

Ο Ιάπωνας κατασκευαστής ξεκίνησε την επιστροφή του στο πρωτάθλημα με ένα βάθρο στο Monte και μια νίκη στη Σουηδία όπου και οι δύο αυτές επιτυχίες ήρθαν απο τον Latvala.

“Για την πρώτη της σεζόν ήταν πολύ ανταγωνιστική, υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην ομάδα.

“Νομίζω ότι αυτό ήταν το κλειδί, για να βεβαιωθώ ότι είμαι θα  είμαι μέλος αυτής της ομάδας τα επόμενα χρόνια και περιμένω να αγωνιστώ για τον τίτλο,” είπε ο Tanak.

Η Toyota ξεκίνησε το 2017 πολύ δυνατά, με την απόδωση της να απογειώνεται μετά την νίκη του Lappi στη Φινλανδία και το τελευταίο πόντιουμ της χρονιάς ήρθε με την δεύτερη θέση του Latvala στο φινάλε της σεζόν στην Αυστραλία.

“Πρέπει να κερδίσουμε αγώνες για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα ή να κερδίσουμε τον τίτλο”, πρόσθεσε ο Tanak.

“Απλά πρέπει να συνηθίσω την ομάδα τώρα, μέχρι στιγμής η προετοιμασία έχει πάει πολύ δυνατά. Ήδη, αισθάνομαι πολύ ευπρόσδεκτος στην ΤΟΥΟΤΑ και οι άνθρωποι στην ομάδα με υποστηρίζουν πολύ καλά.

“Τα πράγματα πάνε με καλό τρόπο, τόσο σύντομα που μέσα σε λίγες μέρες (στο Monte), θα δούμε πώς θα τα πάμε απέναντι στα χρονόμετρα”.