Στην M-Sport ο Suninen για οκτώ αγώνες στο WRC 2018

Η M-Sport ανακοίνωσε ότι ο Teemu Suninen θα οδηγήσει το τρίτο Ford Fiesta για το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς  του πρωταθλήματος  WRC 2018.

Παράλληλα με την συμμετοχή του στο WRC2 πέρσι, ο Suninen αγωνίστηκε στην Πολωνία και την Φινλανδία με ένα αυτοκίνητο της M-Sport WRC, έχοντας τερματισμούς στις πρώτες έξι θέσεις και στους δύο αγώνες.

Ο ίδιος και ο συνοδηγός του Mikko Markkula θα διαγωνιστούν σε οκτώ αγώνες. Μαζί με τους Sebastien Ogier και Elfyn Evans θα αποτελέσουν την ομάδα της M-Sport για τους αγώνες σε Σουηδία, Μεξικό, Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία, Τουρκία, Αγγλία και Ισπανία.

“Έχουμε μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε τις δυνατότητές μας”, δήλωσε ο Suninen. “Το πλάνο είναι να ξεκινήσουμε τους αγώνες με χαλαρή διάθεση.

 

“Δεν υπάρχει ή διάθεση και σκέψη, τώρα ή ποτέ ή κάτι τέτοιο και δεν χρειάζεται να δώσουμε βαρύτητα για θέση στο πρωτάθλημα των οδηγών. Θα βλέπουμε την χρονιά αγώνα με αγώνα, σε μια προσπάθεια να κερδίσουμε το μέγιστο που μπορούμε απο κάθε αγώνα που συμμετέχουμε.

“Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία και αυτό ακριβώς είναι που σκοπεύουμε να κάνουμε.

“Ανυπομονώ πραγματικά να βρεθώ ξανά πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου του παγκόσμιου ράλι και θα προσπαθήσω να μάθω όσο περισσότερα μπορώ.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Malcolm Wilson λέει ότι αναμένει τερματισμούς στο βάθρο από το Suninen.

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προοπτικές του Teemu και είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί πολύτιμο μέλος της ομάδας μας την φετινή χρονιά”, δήλωσε.

“Πολλά ήταν τα κεφάλια που γύρισαν όταν πήρε το τιμόνι του Ford Fiesta WRC για πρώτη φορά την περσινή χρονιά.

“Για να εξασφαλίσεις μια νίκη σε ειδική διαδρομή στο ντεμπούτο σου είναι ένα πράγμα, αλλά το να είσαι μια ανάσα απο το βάθρο στο δεύτερο σου αγώνα είναι πολύ διαφορετικό πράγμα.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Teemu είναι ένας πολύ ταλαντούχος νέος οδηγός και ένας μελλοντικός νικητής αγώνων Ράλι.

“Με οκτώ αγώνες την φετινή θα αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία για να αναπτύξει τη σταδιοδρομία του σε αυτό το επίπεδο και δεν θα ήταν καθόλου έκπληξη εάν τον δούμε να είναι στη διεκδίκηση για ένα ή δύο βάθρα”.

Η M-Sport ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Bryan Bouffier θα οδηγούσε το επιπλέον Fiesta στα φετινά ράλι Monte Carlo και Corsica. Η σύνθεση για τους αγώνες που ούτε ο Bouffier ή ο Suninen θα αγωνιστούν δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη.