Mikkelsen: Το Hyundai i20 μου θυμίζει το VW Polo

Ο οδηγός της Hyundai Andreas Mikkelsen είπε ότι το i20 του θυμίζει το VW Polo όταν κυριαρχούσε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Sebastian Ogier κυριάρχησε στο WRC από το 2013 μέχρι και την ξαφνική αποχώρηση της Volkswagen το 2016, όπου άφησε τους Mikkelsen, Jari-Matti Latvala και Ogier να ψάχνονται για ομάδα.

Οι Ogier και Latvala βρήκαν θέσεις σε M-Sport και Toyota αντίστοιχα, εν αντιθέσει με τον Mikkelen ο οποίος αναγκάστηκε να ξεκινήσει τη σεζόν τρέχοντας σε επιλεγμένους αγώνες με Skoda Fabia R5 στην κατηγορία WRC2. Ακολούθως πήγε στην ομάδα της Citroen για τρείς αγώνες, όπου τερμάτισε δεύτερος στη Φιλανδία και έκλεισε το 2017 συμμετέχοντας στους τρείς τελευταίους αγώνες με την ομάδα της Hyundai.

Ο Mikkelsen με βάση την εμπειρία του είπε ότι η απόδοση του i20 σε χαλαρές επιφάνειες είναι παρόμοια με του Polo, με το οποίο υπο τέτοιες συνθήκες κέρδισε τρείς αγώνες μεταξύ του 2015 και 2016.

«Οδηγώντας το i20, ειδικά στο χώμα, νοιώθω ότι είμαι μέσα στο Polo,» δήλωσε ο Mikkelsen σε ερώτηση αν το i20 του θυμίζει το Polo. «Το C3 ήταν λίγο πιο δύσκολο στην οδήγηση σε χώμα, όμως στην άσφαλτο ήταν πάρα πολύ καλό. Νομίζω ότι τώρα είμαστε στην καλύτερη θέση για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Νοιώθω πολύ άνετα στο αυτοκίνητο και νομίζω ότι έχουμε σοβαρές πιθανότητες αυτή τη χρονιά για να παλέψουμε για την πρώτη θέση.»

Ο Mikkelsen το 2018 θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες με τη Hyundai και η αρχή θα γίνει με το Μόντε Κάρλο, όπου με το Skoda κέρδισε την κατηγορία WRC2 πέρσι με διαφορά περισσότερη από τρία λεπτά.

«Όλα είναι υπο έλεγχο, καθώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε δύσκολες συνθήκες, ούτε πάγο ούτε χιόνι και έτσι προετοιμαζόμαστε όταν θα έρθει αυτή η στιγμή. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τον πρώτο αγώνα θα είμαστε έτοιμοι.»

Το αφεντικό της ομάδας, Michel Nandan, είπε ότι στον αγώνα της Πορτογαλίας τον Μάιο η Hyundai θα αγωνιστεί με τέσσερα αυτοκίνητα. Οι Dani Sordo και Hayden Paddon θα εναλλάσσονται στο τρίτο i20 κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως στην Πορτγαλία θα τρέξουν και οι δυο, πλαισιώνοντας τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.

Η Hyundai έλαβε αυτή την απόφαση, ούτως ώστε να δώσει την ευκαιρία στους Sordo και Paddon να αγωνιστούν σε ίδιο αριθμό αγώνων.