Swecon World RX of Sweden: 1-2 για τα αδέρφια Hansen

Ο Timmy Hansen οδήγησε την ομάδα της Hansen World RX στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη με τερματισμό 1-2.

Ο Hansen και ο παγκόσμιος πρωταθλητής Johan Kristofferssonπάλεψαν κατά τη διάρκεια των προκριματικών, με τον πρώτο να ξεπερνά τον συμπατριώτη του σε μια μονομαχία που ώθησε και τους δυο οδηγούς να κινηθούν στο όριο γύρω από τη θρυλική πίστα του Värmland.

Το όφελος και για τους δυο ήταν η pole position στους αντίστοιχους ημιτελικούς με τον Hansen να καταφέρνει να περνά στον τελικό ενώ η προσπάθεια του Kristiffersson έμεινε ημιτελής καθώς δυο κλαταρίσματα έφεραν το πρόωρο τέλος για τον οδηγό της KYB EKS JC στο Σαββατοκύριακο.

Το διπλό κλατάρισμα άνοιξε το δρόμο για τον Kevin Hansen με το δεύτερο Peugeot 208 να περάσει στον τελικό και να πλαισιώσει τον αδερφό του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης. Από κει και πέρα τα αδέρφια Hansen ήταν ασυναγώνιστα. Ο Timmy Hansen πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία ήταν και η πρώτη του στο Höljes, αφήνοντας δεύτερο τον Kevin, νικητή της πρεμιέρας στην Βαρκελώνη.

Πολύ δυνατός σε όλο τον αγώνα ήταν ο Kevin Abbring της Unkorrupted ο οποίος στην μόλις έκτη του εκκίνηση εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rallycross. Ο Ολλανδός ήταν εντυπωσιακός από την αρχή στη Σουηδία, ξεπερνώντας ανώδυνα την επαφή που είχε στο Q1 η οποία τον οδήγησε σε τετ ακέ. Ήταν πρώτος στο Q3 και είχε εκπληκτική ταχύτητα στον τελικό όπου ολοκλήρωσε τρίτος.

Η τακτική να μπει για τζόκερ από τον πρώτο γύρο τον άφησε πίσω από τον Krisztian Szabo μέχρι τον τελευταίο γύρο και αυτό τον εμπόδισε να κάνει την προσπάθεια για τη νίκη, όμως με αυτή την απόδοση άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Παρηγοριά για την KYB EKS JC ήταν ο Enzo Ide ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο Βέλγος που δείχνει συνεχώς βελτίωση και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό στη σύντομη καριέρα του στο World RX.

Ο Szabo τερμάτισε πέμπτος ανεβαίνοντας έτσι τρίτος στην βαθμολογία την ίδια στιγμή που ο ομόσταυλός του στην GRX-SET World RX Niclas Gronholm έμεινε εκτός τελικού μετά από ποινή που δέχθηκε στον ημιτελικό αφού είχε επαφή με τον Peter Hedström. Ο Juha Rytkönen συμπλήρωσε την εξάδα του τελικού.

«Ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο», ανέφερε ο Timmy Hansen μετά το τέλος του αγώνα. «Προσπαθούσα να κερδίσω στο Höljes εδώ και πάρα πολλή καιρό και έφτασα πολύ κοντά σε αρκετές περιπτώσεις. Τελικά τα κατάφερα, είναι μια μαγική στιγμή και είμαι πολύ ευτυχισμένος.

Δεν μου άρεσε που ο Kristoffersson έμεινε εκτός τελικού καθώς ανυπομονούσα για αυτή τη μάχη. Από την πλευρά μας το κάθε σκέλος ήταν πολύ καλό και είμαι ευχαριστημένος με το ρυθμό που είχαμε. Δείχνει ότι όλη η σκληρή δουλειά κατά τη διάρκεια του χειμώνα φέρνει αποτελέσματα. Οι δυο πρώτοι γύροι της σεζόν ήταν τέλειοι για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και να δουλεύουμε σκληρά».

Αποτελέσματα

  1. Timmy Hansen(SWE) Hansen World RX Team 6 laps
  2. Kevin HANSEN(SWE) Hansen World RX Team + 1.049s
  3. Kevin ABBRING(NLD) Unkorrupted + 1.645s
  4. Enzo IDE(BEL) KYB EKS JC + 3.154s
  5. Krisztián SZABÓ(HUN) GRX-SET World RX Team + 3.696s
  6. Juha RYTKÖNEN (FIN) JUHA RYTKÖNEN+ 4.636s