Barum Czech Rally Zlín – Jan Kopecky: Δύσκολο να κερδίσω φέτος

Ο τοπικός οδηγός Jan Kopecky φοβάται ότι δε θα συνεχιστεί η δυναστεία του στο Zlin καθώς φέτος είναι υπο σοβαρή απειλή.

Ο οκτώ φορές νικητής του Barum Czech Rally Zlín, θα αγωνιστεί και φέτος στον αγώνα της πατρίδας του, ο οποίος είναι μέρος του ημερολογίου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι και αναμφίβολα είναι αναγνωρισμένος σαν ο κυρίαρχος της Moravia.

Ωστόσο, πριν από την 50η έκδοση του αγώνα με την κλασσική ασφάλτινη επιφάνεια της επόμενης βδομάδας, ο πρωταθλητής του ERC το 2013 δεν θεωρεί την επιτυχία δεδομένη.

«Η νίκη είναι ο στόχος και σίγουρα δε θα είναι εύκολο», ανέφερε ο οδηγός της Škoda. «Δεν αγωνίζομαι στο Ευρωπαϊκό ή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ, μόνο σε μερικούς αγώνες του Τσέχικου πρωταθλήματος και ορισμένους στην Ουγγαρία και θα είναι λίγο δύσκολο. Ευελπιστώ ότι θα έχω το ρυθμό. Όλη η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη και πιστεύω ότι είμαστε».

Ο Kopecky τόνισε επίσης την πιθανότητα μεταβαλλόμενων συνθηκών στον αγώνα. «Το Barum είναι δύσκολο όταν είναι στεγνό και ακόμα δυσκολότερο όταν βρέχει καθώς είναι πολύ γλιστερό και το κράτημα αλλάζει συνεχώς. Σίγουρα θα είναι πιο εύκολο για μένα αν οι καιρικές συνθήκες είναι σταθερές. Αν είναι στεγνό ή βρεγμένο δεν έχει σημασία. Αν όμως οι συνθήκες είναι μεταβαλλόμενες τότε μπορεί να γίνει δύσκολο ειδικά στην επιλογή ελαστικών.»