Στο ψάξιμο για συνοδηγό ο Mikkelsen

Ο Andreas Mikkelsen ο οποίος φέτος συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ αποκάλυψε ότι θα δοκιμάσει διάφορους συνοδηγούς πριν καταλήξει ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Ola Floene.

Οι Mikkelsen και Floene ξεκίνησαν να αγωνίζονται ξανά μαζί από πέρυσι όμως ο έμπειρος συνοδηγός δε θα είναι πλέον διαθέσιμος καθώς έχει δεσμευτεί στους αγώνες Rally Raid. Αυτή η εξέλιξη αφήνει τον Mikkelsen μόνο στο μέσο της σεζόν στα πρωταθλήματα ERC και WRC 2 όπου αγωνίζεται.

Ο Σουηδός Jonas Andersson φαίνεται να είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του Floene στο Barum Rally Zlin, επόμενο αγώνα του ERC όπου θα τρέξει ο Mikkelsen. Ωστόσο μιλώντας στο κανάλι του στο You Tube ο Mikkelsen αποκάλυψε ότι ακόμα δεν πήρε την τελική του απόφαση για το ποιος θα είναι ο επόμενος συνοδηγός του στο μέλλον.

«Είναι μια πολύ καλή ερώτηση ποιος θα είναι ο συνοδηγός μου,»ανέφερε ο Mikkelsen. «Ακόμα δεν έχει παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Το πλάνο μου είναι να δοκιμάσω με μερικούς και να δω πως θα νοιώσω. Ήδη έχω δοκιμάσει με ορισμένους. Ίσως πρέπει να δοκιμάσω με αρκετούς σε ράλλυ ως το τέλος της σεζόν. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις στη μέση της σεζόν καθώς οι περισσότεροι καλοί συνοδηγοί είναι κλεισμένοι με συμβόλαια μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Έτσι προς το παρόν δεν έχω ιδέα ποιος θα μπει στο αυτοκίνητο. Θα τους δοκιμάσω στο αγωνιστικό και θα δω πως θα πάει καθώς πρέπει να πάρω μια πολύ μεγάλη απόφαση.»

Ο τρείς φορές νικητής σε αγώνα παγκοσμίου ψάχνει μια εργοστασιακή θέση σε αυτοκίνητο Rally1. Παρά το γεγονός ότι προσπαθεί να κυριαρχήσει στο Rally2, εντούτοις παραμένει ένας από τους πολλούς οδηγούς που συνδέονται με τη σύνθεση της M-Sport για το 2022.

«Υπάρχουν περιορισμένες θέσεις στο WRC και πολύ λίγοι κατασκευαστές. Ευελπιστώ όταν αλλάξουν οι κανονισμοί να υπάρχουν περισσότερες θέσεις διαθέσιμες. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί υψηλού επιπέδου που τους αξίζει μια θέση. Νομίζω ότι είμαι ένας από αυτούς. Όσον αφορά την MSport, ναι, μπορεί. Νομίζω ότι υπάρχει μια πιθανότητα όμως στο τέλος της μέρας εξαρτάτε από τα αποτελέσματα που θα φέρουμε. Έτσι είναι σημαντικό να πάμε καλά στο δεύτερο μισό της σεζόν. Θα δούμε τι πιθανότητες υπάρχουν. Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι συχνά γιατί έχω ένα σπουδαίο πρόγραμμα φέτος με την Toksport και την Skoda. Επικεντρώνομαι στο να πάω καλά μαζί τους και να κερδίσω το WRC 2 και το ERC. Το τί θα προκύψει μετά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε.»

Ο πρώην οδηγός της Volkswagen προς το παρόν προηγείται στην κατηγορία WRC 2 με δυο νίκες μετά από πέντε εκκινήσεις. Στο ERC είναι δεύτερος, ένα βαθμό πίσω από τον περσινό πρωταθλητή Alexey Lukyanuk.