Step Racing- ACI Rally Monza- leg 1- Σε πρωτόγνωρες συνθήκες!

Σε συνθήκες που δεν είχαν ξανασυναντήσει στην καριέρα τους σε αγώνα ράλλυ, αγωνίστηκαν στο πρώτο σκέλος του  ACI Rally Monza οι Νίκος Παυλίδης- Allan Harryman.

Το πλήρωμα της Step Racing που οδηγεί ένα τελευταίας τεχνολογίας Skoda Fabia Rally2 Evo, κατάφερε να επιβιώσει σε ειδικές διαδρομές που δεν θύμιζαν ράλλυ αλλά κάτι σαν ράλλυ…

Οδήγηση σε τμήματα της πίστας που ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας βρεγμένα, οδήγηση σε λασπωμένα χωμάτινα κομμάτια, οδήγηση σε γρασίδια, σε λακκούβες με νερό κι όλα αυτά υπό βροχή και ομίχλη περιλάμβανε το μενού του πρώτου σκέλους του τελευταίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για το 2020. Αν προστεθεί και το γεγονός ότι οι μη καταταγμένοι οδηγοί εκκινούσαν ανά 30 δευτερόλεπτα και τα λάθη υπό αυτές τις συνθήκες ήταν εύκολα, καταλαβαίνει κανείς ότι ο αγώνας θύμιζε rallycross με τα αγωνιστικά να πραγματοποιούν προσπεράσεις μέσα στην πίστα.

 «Ήταν η πιο δύσκολη αγωνιστική ημέρα της ζωής μας τόσο για μένα, όσο και για τον συνοδηγό μου Allan Harryman που σαφώς έχει περισσότερες εμπειρίες στους αγώνες από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων του ράλλυ!», ήταν τα πρώτα λόγια του Νίκου Παυλίδη μετά το σκέλος της Παρασκευής και συνέχισε: «Οδηγήσαμε μυαλωμένα και προσεκτικά, καθώς το λάθος σε αυτές τις συνθήκες ήταν πολύ εύκολο να γίνει. Όλες οι διαδρομές γλιστρούσαν και μπορούσες πολύ εύκολα να χάσεις τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Δεν είναι τυχαία και τα ουκ ολίγα σταματημένα αγωνιστικά που συναντήσαμε.»

Στον αγώνα συμμετέχουν 92 πληρώματα και προκειμένου να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην έναρξη των ειδικών διαδρομών, τα αγωνιστικά εκκινούσαν με χρονική διαφορά 30 δευτερολέπτων, γεγονός που καθυστέρησε το πλήρωμα της StepRacing: «Συναντήσαμε προπορευόμενα αυτοκίνητα εντός της διαδρομής με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο. Το θετικό της ημέρας είναι πως σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες βγήκαμε αλώβητοι και μάλιστα βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές.», δήλωσε ο Παυλίδης.

Οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman βρίσκονται στην 56η θέση γενικής σε σύνολο 82 πληρωμάτων που συνεχίζουν στον αγώνα και εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια του ACI Rally Monza, η οποία περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές στις Άλπεις: «Οι δοκιμασίες του Σαββάτου είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με αυτές της Παρασκευής. Διεξάγονται στα βουνά και όπως μαθαίνουμε υπάρχουν σημεία με χιόνι. Σπαζοκεφαλιά θα αποτελέσει η επιλογή των ελαστικών, καθώς σε περίπτωση βροχής, το χιόνι θα λιώσει και η κατάσταση θα είναι διαφορετική. Έχω εμπειρία από τη συμμετοχή μου σε Ράλλυ Μόντε Κάρλο σε παρόμοιες συνθήκες και ευελπιστώ να καταφέρουμε να τερματίσουμε και γιατί όχι, να ανεβούμε κάποιες θέσεις στη γενική κατάταξη.», τόνισε ο οδηγός αναφορικά με το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Το πλήρωμα της Step Racing στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους. Τα αυτοκόλλητα του Σωματείου κοσμούν το Skoda Fabia Rally2 Evo του πληρώματος!