ACI Rally Monza 2020 – Μέρα 3η: Κοντά στον τίτλο ο Ogier

Εν τέλει οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της σημερινής τρίτης μέρας του ACI Rally Monza, καθώς μετά τον Thierry Neuville χθες, σήμερα τέθηκε νοκ άουτ ακόμα ένας διεκδικητής του τίτλου, ο Elfyn Evans.

Το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια της μέρας ανάγκασε αρκετούς οδηγούς να υποπέσουν σε λάθος γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν δυο ειδικές και να ακυρώσουν άλλες τρείς. Από τους εργοστασιακούς οδηγούς οι Gus Greensmithκαι Ole Veiby ήταν οι πρώτοι που τέθηκαν εκτός αγώνα μετά που κτύπησαν σχεδόν στο ίδιο σημείο ύστερα από γλίστρημα των αυτοκινήτων τους. Μάλιστα το Hyundai του Veiby έμεινε στη μέση του δρόμου γεγονός που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν την 7η ειδική.

Η μέρα ξεκίνησε δυνατά για τον Ogier (Toyota Yaris) ο οποίος με το καλημέρα πέρασε πρώτος μπροστά από τον Sordo (Hyundai i20). Ο Ισπανός αντέδρασε στην αμέσως επόμενη ειδική ξαναπερνώντας πρώτος, όμως από κει και πέρα ο Ogier ήταν ταχύτερος εκτοξεύοντας τη μεταξύ τους διαφορά στα 20 δευτερόλεπτα.

Ο Sordo κέρδισε την τελευταία ειδική της σημερινής μέρας μειώνοντας έτσι στα 17.8 δευτερόλεπτα από τον πρώτο Ogier. Τρίτος είναι ο ομόσταυλός του, ο Ott Tanak, ο οποίος δεν μπόρεσε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους και φυσιολογικά έχασε την επαφή με την κορυφή. Πλέον, ο στόχος του για αύριο είναι ο τερματισμός και οι συλλογή των βαθμών οι οποίοι θα βοηθήσουν την Hyundai να κερδίσει το πρωτάθλημα.

Ο Esapekka Lappi (Ford Fiesta) είναι τέταρτος. Παρόλο που ξεκίνησε σήμερα από τη δεύτερη θέση, εντούτοις δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να επαναλάβει τη χθεσινή απόδοση με αποτέλεσμα να χάνει χρόνο σε όλες τις ειδικές διαδρομές. Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως και για τους υπόλοιπους, και εκτός απροόπτου ο Φιλανδός θα παραμείνει σε αυτή τη θέση μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Τελευταίος απο τους εργοστασιακούς οδηγούς είναι ο Kalle Rovanpera ο οποίος είναι πέμπτος χωρίς να απειλεί και να απειλείται.

Έκτος είναι ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia EVO) ο οποίος εξακολουθεί να προηγείται στην κατηγορία WRC3. Σήμερα ξεκίνησε με 52.5 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα, όμως είδε τον Oliver Solberg να μειώνει στα 14.3 δευτερόλεπτα και να διατηρεί ανοικτή τη μάχη για τη νίκη. Τρίτος σε αυτή την κατηγορία είναι ο Jari Huttunen (Hyundai NG i20).

Στην κατηγορία WRC2 τα δεδομένα άλλαξαν άρδην. Ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) από τρίτος πέρασε επικεφαλής, με τον Pontus Tidemand (Skoda Fabia EVO) να οπισθοχεί στη δεύτερη θέση. Τρίτος είναι ο  Jan Kopecky (Skoda Fabia EVO), με τον AdrienFourmaux από δεύτερος να είναι τώρα τέταρτος.

Απομένουν τρείς ειδικές αύριο για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και κατ΄επέκταση το φετινό πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που παραμείνει η γενική κατάταξη ως έχει τότε ο Sebastien Ogier θα κερδίσει το πρωτάθλημα, το οποίο θα είναι το έβδομο στην καριέρα του.

Κατάταξη μετά και την 3η μέρα

POS. DRIVER TIME
1. Ogier 01:47:47.2
2. Sordo +17.8sec
3. Tänak +22.1sec
4. Lappi +38.2sec
5. Rovanperä +01:10.1
6. Mikkelsen (WRC 3) +03:20.6