Step Racing- ACI Rally Monza- leg 2- Από την απογοήτευση στον ενθουσιασμό!

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα για το πλήρωμα της Step Racing, Νίκο Παυλίδη- Allan Harryman, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους του ACI Rally Monza που πραγματοποιήθηκε ως επί το πλείστον στα ορεινά της περιοχής του Como.

Το πλήρωμα με την ελληνική σημαία στην οροφή του Skoda Fabia Rally2 Evo δεν το ευχαριστήθηκε όσο θα ήθελε, αφού στην ουσία οδήγησε μόνο 30 αγωνιστικά χιλιόμετρα από τα 120 που ήταν προγραμματισμένα. Τέσσερις ειδικές στις Ιταλικές Άλπεις ακυρώθηκαν, οι τρεις λόγω ατυχημάτων προπορευόμενων αγωνιστικών και η μία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που θα έκανε τη διεξαγωγή της μη ασφαλή.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, μια μικροέξοδος του πληρώματος στην όγδοη ειδική τους καθυστέρησε σημαντικά ρίχνοντας τους αρκετές θέσεις στην κατάταξη.

«Ήταν μια σφιχτή κατηφορική δεξιά στροφή στην οποία χάσαμε τα φρένα και φύγαμε ευθεία. Ευτυχώς υπήρχε δρόμος διαφυγής που οδηγούσε σε χωράφι με γρασίδι, οπότε δεν προκαλέσαμε σοβαρή ζημιά στο αγωνιστικό μας. Το Fabia ήταν αδύνατο να «ξεκολλήσει» από το γλιστερό έδαφος χωρίς τη βοήθεια των θεατών αλλά και του συνοδηγού μου που ανέλαβε κι αυτόν τον ρόλο και τον ευχαριστώ πολύ! Χάσαμε σχεδόν 4 λεπτά για να επανέλθουμε στο δρόμο. Μέχρι εκείνο το σημείο είχαμε πολύ καλό ρυθμό» δήλωσε απογοητευμένος ο οδηγός της ομάδας μας και συνέχισε αναφορικά με την επιλογή των ελαστικών: «Την Παρασκευή χρησιμοποιήσαμε βρόχινα ελαστικά γνωρίζοντας πως θα χάναμε χρόνο, έχοντας κατά νου να φυλάξουμε τα έξι χιονολάστιχα που δικαιούμαστε για το Σάββατο. Ωστόσο δυστυχώς αρκετές από αυτές ακυρώθηκαν.»

Τα χαμόγελα των Νίκου Παυλίδη- Allan Harryman επανήλθαν στη θέση τους στην απογευματινή επανάληψη της ειδικής διαδρομής στην οποία είχαν έξοδο το πρωί, καθώς αυτή τη φορά, οδηγώντας χωρίς λάθη σημείωσαν τον 23ο χρόνο της γενικής κατάταξης: «Μπορεί να μην οδηγήσαμε πολλά χιλιόμετρα στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ της Μόντσα, όμως το απογευματινό πέρασμα από την ειδική Gerosa το ευχαριστηθήκαμε! Αποφύγαμε τα λάθη και σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή των ελαστικών μας και τις συνθήκες του οδοστρώματος ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί.» συμπλήρωσε ο Βορειοελλαδίτης οδηγός. 

Μετά και την τελευταία ειδική της ημέρας στην πίστα της Monza οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harrymanσυνεχίζουν στην 50ή θέση γενικής ανάμεσα στα 77 πληρώματα που θα εκκινήσουν στο τελευταίο σκέλος: «Μείναμε ευχαριστημένοι από το ρυθμό μας στις ειδικές σήμερα. Αισθανόμαστε μια πικρία για την άτυχη στιγμή μας το πρωί, αλλά και για τους μη αντιπροσωπευτικούς εικονικούς χρόνους που μας δόθηκαν για τις ειδικές που ακυρώθηκαν και βασίστηκαν στην κακή μας επίδοση της 8ηςειδικής. Δεν πτοούμαστε αφού το σημαντικότερο είναι να φτάσουμε στον τερματισμό και να στείλουμε το μήνυμα για το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», τόνισε ο οδηγός αναφορικά με το δεύτερο σκέλος του αγώνα.

Το πλήρωμα της Step Racing στηρίζει το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους!