Silverstone World RX: Ο Kristoffersson μεγάλος νικητής

Ο Johan Kristoffersson ξεπέρασε την επαφή με τον ομόσταυλο του, στην PSRX, Petter Solberg στα ημιτελικά του πρώτου αγώνα Rallycross στο Silverstone, καταφέρνοντας έτσι να διεκδικήσει και να κατακτήσει τελικά τη νίκη.

Το δίδυμο της Volkswagen ξεκίνησε τον ημιτελικό βρισκόμενοι δίπλα-δίπλα και στην είσοδο της πρώτης στροφής, το Polo του Kristoffersson ήρθε σε επαφή με τον αριστερό δεξιό τροχό του ομόσταυλου του Solberg, σηκώνοντας τον πρώην πρωταθλητή στον αέρα και έπειτα σε μπαριέρα με ελαστικά στο εσωτερικό της στροφής.

Το περιστατικό αυτό, έριξε στην πίστα μέρος της μπαριέρας των ελαστικών, πράγμα που ανάγκασε τους διοργανωτές να σταματήσουν τον αγώνα. Ο Kristoffersson ήταν σε θέση να επανεκκινήσει τον αγώνα, παίρνοντας την θέση του στο grip.

Ο Σουηδός οδήγησε στη συνέχεια τον αγώνα εξασφαλίζοντας θέση στον τελικό, ενω ο Solberg αποχώρησε με τεχνικά προβλήματα στο δεύτερο γύρο. Το δράμα δεν τελείωσε για τον Kristoffersson μετά τον ημιτελικό, καθώς το Poloτου σταμάτησε μετά από τη γραμμή τερματισμού και έπρεπε να μεταφερθεί στο paddock.

Κάνοντας αγώνα δρόμου κατάφερε να ξεκινήσει στον τελικό και επαναλαμβάνοντας την εξαιρετική εμφάνιση του ημιτελικού, κατέκτησε την τρίτη νίκη της χρονιάς, επεκτείνοντας το προβάδισμα από τον Sebastien Loeb, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στον Βρετανικό αγώνα.

Στην αρχή του τελικού, ο Kristoffersson κάλυψε την εσωτερική γραμμή στην πρώτη στροφή, καθώς ο Loeb είχε άσχημη εκκίνηση πέφτοντας στην έκτη θέση από την πρώτη κιόλας στροφή.

Το δίδυμο της EKS Audi Mattias Ekstrom και Andreas Bakkerud πάλευε για τη δεύτερη θέση, με τον δεύτερο να περνά τελικά δεύτερος στις πρώτες στροφές, ενώ ο Loeb πέρασε άμεσα τον Kevin Hansen για να πάρει την πέμπτη θέση.

Το δίδυμο της Audi ήταν στη μάχη με τον Kristoffersson στο πρώτο μισό του αγώνα, καθώς ο Loeb στην τρίτη στροφή μπήκε στην τζόκερ αποφεύγοντας το συνωστισμό που υπήρχε στην πίστα.

Ο Ekstrom απάντησε μπαίνοντας και αυτός για τζόκερ στον επόμενο γύρο βγαίνοντας μπροστά από τον Loeb. Ο Γάλλος κατάφερε διατηρήσει την τρίτη θέση μέχρι το τέλος συνεχίζοντας το 100% των τερματισμών στο βάθρο για το 2018.

Τόσο ο Bakkerud όσο και ο Kristoffersson πήραν μπήκαν για τζόκερ στα τελικά στάδια του αγώνα παραμένοντας στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Παράλληλα ο Kevin Hansen επιβραδύνε αντιμετωπίζοντας μηχανικά προβλήματα στον τελευταίο γύρο.

Ο επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rallycross θα διεξαχθεί στην Νορβηγία το διήμερο 9-10 Ιουνίου.

Αποτελέσματα

DRIVERS’ CHAMPIONSHIP STANDINGS AFTER ROUND #4/12

  1. Johan KRISTOFFERSSON / Volkswagen Polo R – 105 pts
  2. Sébastien LOEB / PEUGEOT 208 WRX – 91 pts
  3. Andreas BAKKERUD / Audi S1 – 83 pts
  4. Petter SOLBERG / Volkswagen Polo R – 80 pts
  5. Mattias EKSTRÖM / Audi S1 – 80 pts
  6. Timmy HANSEN / PEUGEOT 208 WRX – 71 pts
  7. Niclas GRÖNHOLM / Hyundai i20 – 52 pts
  8. Kevin HANSEN / PEUGEOT 208 WRX – 41 pts
  9. Janis BAUMANIS / Ford Fiesta – 35 pts
  10. Timur TIMERZYANOV / Hyundai i20 – 34 pts
  11. Robin LARSSON / Ford Fiesta – 30 pts
  12. Guerlain CHICHERIT / Renault Mégane RS – 29 pts
  13. Kevin ERIKSSON / Ford Fiesta – 25 pts
  14. Jérome GROSSET-JANIN / Renault Mégane RS – 25 pts
  15. Tommy RUSTAD / Volkswagen Polo – 9 pts

TEAMS’ CHAMPIONSHIP STANDINGS AFTER ROUND #4/12

  1. PSRX Volkswagen Sweden – 185 pts
  2. EKS Audi Sport – 163 pts
  3. Team PEUGEOT Total – 162 pts
  4. GRX Taneco – 86 pts
  5. Olsbergs MSE – 55 pts
  6. GC Kompetition – 54 pts