Secto Rally Finland – Μέρα 2η: Εκτός τα φαβορί, μπροστά ο Evans

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα του Secto Rally Finland όπου τα φαβορί για τη νίκη έμειναν εκτός και το χειρότερο είναι ότι δεν θα επανεκκινήσουν στον αγώνα.

Ο Φινλανδός Kalle Rovanperä ο οποίος πήγε στον αγώνα της πατρίδας του με πλεονέκτημα 55 βαθμών, ξεκίνησε δυνατά τη μέρα κερδίζοντας πέντε ειδικές διαδρομές με το Toyota GR Yaris αφήνοντας τον ομοσταβλό του Elfyn Evans δεύτερο με διαφορά 5,7 δευτερολέπτων πριν εκκινήσουν την ειδική Myhinpää.

Ένα σπάνιο λάθος στο 11,1 χιλιόμετρο άφησε εκτός τον περσινό πρωταθλητή μετά που έχασε τον έλεγχο του GR Yaris. Οι Rovanperä/Halttunen Βγήκαν χωρίς τραυματισμό από το αυτοκίνητο, το οποίο όμως υπέστη εκτεταμένες ζημιές.Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Evans πήρε την πρώτη θέση και ολοκλήρωσε την μέρα 6,9 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Thierry Neuville.

Τα λάθη στους γρήγορους δρόμους της κεντρικής Φινλανδίας τιμώρησαν και άλλους οδηγούς οι οποίοι είχαν στόχο μια θέση στο βάθρο. Ο Esapekka Lappi με το δεύτερο Hyundai είχε έξοδο με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο στην τέταρτη ειδική και να μείνει εκτός.

Ο νικητής της υπεειδικής που έγινε την Πέμπτη στο κέντρο της Jyväskylä Ott Tänak, αποσύρθηκε από τον αγώνα στην Τρίτη ειδική διαδρομή μετά που το Puma παρουσίασε βλάβη στον κινητήρα. Στην ίδια ειδική αποχώρησε και ο ομόσταβλος του Pierre-Louis Loubet ο οποίος είχε έξοδο με αποτέλεσμα να σπάσει η πίσω αριστερή ανάρτηση.

Η μέρα του Neuville δεν ήταν επίσης χωρίς δράματα. Ο Βέλγος ανέφερε έλλειψη πρόσφυσης στο πίσω μέρος κατά τις πρώτες ειδικές της μέρας, ενώ είχε θέματα και με την ορατότητα όταν έβρεχε σε αρκετές περιπτώσεις.

Από κει και πέρα ανέβασε στροφές, και άφησε πίσω του τον Takamoto Katsuta κατά 9,5 δευτερόλεπτα, ο οποίος στην έκτη ειδική τον είχε φτάσει έχοντας τον ίδιο χρόνο. Στην τέταρτη θέση με διαφορά 12,4 δευτερολέπτων από τον Katsuta είναι ο Teemu Suninen με Hyundai i20N, ο οποίος θα επιδιώξει να κυνηγήσει αύριο την τελευταία θέση του βάθρου.

Ο επικεφαλής της Toyota GAZOO Racing Jari-Matti Latvala συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Πίσω του είναι ο Jari Huttunen ο οποίος προηγείται στην WRC2 οδηγώντας ένα Škoda Fabia RS Rally2 εκμεταλλευόμενος την ζημιά στα ελαστικά του Sami Pajari που είχε στην προτελευταία ειδική διαδρομή.

Οι Nikolay Gryazin, Oliver Solberg και Adrien Fourmaux συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Ο αγώνας συνεχίζετε το Σάββατο με το μεγαλύτερο σκέλος, καθώς αποτελείτε από οκτώ ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 160,68 km.Αποτελέσματα Παρασκευής

1. Evans 51min 34.4sec
2. Neuville +6.9sec
3. Katsuta +16.4sec
4. Suninen +28.8sec
5. Latvala +1min 23.7sec