Παγκόσμια πρεμιέρα για το εμβληματικό Toyota Land Cruiser

Η Toyota αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Land Cruiser, ένα μοντέλο που βασίζεται άμεσα στα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά που έχουν κάνει το όνομα Land Cruiser συνώνυμο της δύναμης και της αξιοπιστίας για περισσότερα από 70 χρόνια. Το DNA του θρυλικού Land Cruiser έχει συνδυαστεί με νέες τεχνολογίες για να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης τόσο εκτός δρόμου όσο και για καθημερινή χρήση. Το αποτέλεσμα ενισχύει την παγκόσμια φήμη της Land Cruiser ως μέσο μεταφοράς που μπορείτε να εμπιστευτείτε για να σας μεταφέρει με ασφάλεια στον προορισμό σας κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες.

Η Toyota θα δέχεται παραγγελίες για το νέο Land Cruiser από το φθινόπωρο ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο της ερχόμενης χρονιάς.
Το νέο Land Cruiser διατηρεί την κλασική, στιβαρή κατασκευή του και είναι κτισμένο στην πλατφόρμα GA-F της Toyota. Κάτι που διαδραματίζει βασικό ρόλο στη σημαντική βελτίωση των επιδόσεων εκτός δρόμου για το μοντέλο. Παράλληλα, η νέα γενιά αποκτά περαιτέρω ικανότητες εκτός δρόμου με μια νέα αποσυνδεόμενη μπροστινή αντιστρεπτική μπάρα. Η τεχνολογία – SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism) – είναι μια πρωτιά για την Toyota που δίδει τη δυνατότητα στον οδηγό να αλλάξει την κατάσταση της ράβδου αντιστροφής (stabiliser) χρησιμοποιώντας έναν διακόπτη στο ταμπλό. Αυτή η ευελιξία επιτρέπει καλύτερη οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους, μεγαλύτερη άνεση και ευκολότερο χειρισμό στο δρόμο. Οι αναβαθμίσεις στα συστήματα Multi-Terrain Monitor και Multi-Terrain Select παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Χρησιμοποιώντας κάμερα και οθόνη υψηλής ανάλυσης, το Multi-Terrain Monitor δίνει στον οδηγό μια καθαρή εικόνα της περιοχής ακριβώς γύρω και κάτω από το όχημα. Επίσης, το σύστημα Multi-Terrain Select προσαρμόζει αυτόματα την απόδοση του οχήματος ώστε να ταιριάζει στις απαιτήσεις διαφορετικών συνθηκών οδήγησης εκτός δρόμου.

Το σύστημα μετάδοσης κίνησης αντανακλά την εστίαση της Toyota να διασφαλίσει ότι το μοντέλο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί για να υποστηρίζει τον σύγχρονο τρόπο ζωής των ανθρώπων κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Κάτι που προωθεί  τη μακροχρόνια φήμη του μοντέλου για αξιοπιστία και ανθεκτικότητα εντός και εκτός δρόμου.

Στην Ευρώπη, το νέο Land Cruiser θα παρουσιαστεί με κινητήρα turbodiesel 2,8 λίτρων που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια ισχυρή ισορροπία απόδοσης καυσίμου και επιδόσεων. Παράγει 204 ίππους και συνδυάζεται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο Direct Shift οκτώ σχέσεων, δίνοντάς του τη δύναμη να ρυμουλκεί φορτία έως και 3.500 κιλά. Στις αρχές του 2025, θα είναι διαθέσιμο ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που θα συνδυάζει τον ισχυρό και αποδοτικό κινητήρα ντίζελ με την ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt.

Το Land Cruiser γεννήθηκε πριν από 72 χρόνια, και συγκεκριμένα την 1ηΑυγούστου του 1981 ως «Toyota BJ». Πολύ σύντομα απέδειξε τις εντυπωσιακές του ικανότητες αφού έγινε το πρώτο όχημα που ανέβηκε με επιτυχία στον έκτο σταθμό στις πλαγιές του όρους Fuji.

Από τότε, η αποστολή της Toyota για το Land Cruiser ήταν να παρέχει στο κοινό ένα αυτοκίνητο που θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους με ασφάλεια, ακόμη και στις πιο δύσκολες οδηγικές συνθήκες. Οι διαφορετικές εμπειρίες των πελατών σε όλο τον κόσμο έχουν αποδειχθεί ανεκτίμητες για την Toyota ως προς την εξέλιξη των βασικών πλεονεκτημάτων του Land Cruiser για την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα και την ικανότητα τους σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έχει καταστεί σαν ένα από τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Toyota. Περισσότερα από 11,3 εκατομμύρια Land Cruiser έχουν πωληθεί μέχρι σήμερα σε περισσότερες από 170 χώρες.