Secto Automotive Rally Finland-Μέρα 2η: Εκπληκτική επίδοση απο τον Evans

Ο Elfyn Evans είναι ο νέος πρωτοπόρος του Secto Automotive Rally Finland μετά την εκπληκτική απόδοση που είχε σήμερα. Ο οδηγός της Toyota οδήγησε κυριολεκτικά στο όριο και στην όγδοη ειδική πέρασε επικεφαλής.

Από κει και πέρα παρά την μεγάλη πίεση που είχε από τους Ott Tanak και Craig Breen κατάφερε να κτίσει μια μικρή διαφορά της τάξης των 9.1 δευτερολέπτων. Το τέλος της δεύτερης μέρας τον βρήκε πρώτο γενικής και έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

 

 

Δεύτερος πέρασε ο Ott Tanak (Hyundai i20) ο οποίος πέρασε τον ομότσαβλό του, Craig Breen. Ο Εσθονός δεν άφησε σε καμία περίπτωση τον Evans να εφησυχάσει και αύριο θα πρέπει να κάνει το κάτι παραπάνω για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Είναι ταχύς και το αποδεικνύει όποτε αγωνίζεται. Ο Craig Breen με το δεύτερο Hyundai ξεκίνησε τη μέρα από την πρώτη θέση όμως έχανε χρόνο και έτσι οπισθοχώρησε τρίτος. Αύριο δεν πρόκειται να μπει σε μάχη με τον Tanak καθώς η αποστολή του είναι να διαφυλάξει την τρίτη θέση και τους βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Esapekk Lappi με Yaris είναι τέταρτος και δεν απειλεί ούτε απειλείτε. Ο Φινλανδός οδηγά χωρίς το άγχος των βαθμών καθώς τρέχει σαν ιδιωτική συμμετοχή.

Ο Sébastien Ogier εκμεταλλεύτηκε τις εγκαταλείψεις και ανέβηκε πέμπτος. Κινείται γρήγορα και προσεκτικά αφού στόχος του είναι οι βαθμοί που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά στον τίτλο.

Τα δυο Ford Fiesta των Gus Greensmith και Adrien Fourmauxσυμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας αποχώρησαν οι Takamoto Katsuta και KalleRovanpera μετά από έξοδο που είχαν στις πολύ γρήγορες ειδικές του αγώνα. Εκτός έμεινε και ο Thierry Neuville ο οποίος έχασε τους προβολείς του αυτοκινήτου στην προτελευταία ειδική, σταματώντας λίγο πριν το τέλος σε παράδρομο.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Teemu Suninen με VW Polo GTIεξακολουθεί να προηγείται, με τον Mads Ostberg (Citroen C3 R5) να είναι δεύτερος και σε απόσταση βολής, καθώς οι δυο χωρίζονται από οκτώ δευτερόλεπτα.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Μπορεί ο Evans να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Evans 1hr 57min 46.7sec
2. Tänak +9.1sec
3. Breen +19.5sec
4. Lappi +48.3sec
5. Ogier +1min 23.7sec
6. Greensmith +4min 16.9sec