ERC Rally Serras de Fafe e Felgueiras – Πρώτη μέρα: Ο Mikkelsen προηγείται αλλά…

Με την διεξαγωγή οκτώ ειδικών διαδρομών μήκους 113,42 αγωνιστικών χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα τουERC Rally Serras de Fafe e Felgueiras.

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε το πλήρωμα των AndreasMikkelsen/ Elliott Edmondson της Toksport WRT με Škoda FabiaRally2 Evo οι οποίοι  κατάφεραν να γράψουν τον ταχύτερο χρόνο σε τρείς ειδικές, είχαν τρείς δεύτερους και ένα τρίτο.  Στην τέταρτη ειδική διαδρομή ένα σκασμένο ελαστικό τους ανάγκασε να χάσουν χρόνο και  δυσκολεύτηκαν πολύ την πρώτη μέρα στο να βρουν κράτημα μέσα στις ειδικές.

Στην δεύτερη θέση 4,4 δευτερόλεπτα και σε απόσταση βολής είναι οι Alexey Lukyanuk/ Alexey Arnautov της Sainteloc JuniorTeam με Citroën C3 Rally2.  Δεν είχαν και την πιο καλή παρουσία στις πρώτες τρείς ειδικές όμως απο εκεί και πέρα είχαν ένα πιο σταθερό ρυθμό γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στην 7η ειδική.  Εκμεταλλεύτηκαν την αποχώριση των DaniSordo/ Cándido Carrera ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση την οποία διατήρησαν μέχρι το τέλος της μέρας.

Την τριάδα συμπληρώνουν το πρώτο τοπικό πλήρωμα των Armindo Araújo/ Luís Ramalho της Araújo Armindo με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Δεν είχαν και την πιο σταθερή παρουσία, έχουν όμως  να λένε για την τελευταία ειδική της μέρας στην οποία έγραψαν τον τρίτο ταχύτερο με το αυτοκίνητο να κινείται σε Safe Mode αφού είχαν ψηλή θερμοκρασία.

Στην τέταρτη θέση πλασαρίστηκαν οι Bruno Magalhães/ Carlos Magalhães της Team Hyundai Portugal με Hyundai i20 NRally2.  Δυσκολεύτηκαν στις λασπωμένες ειδικές, όμως ακόμα και έτσι ανέβηκαν στην 4η θέση γενικής στην τελευταία ειδική της μέρας.

Στην πέμπτη θέση είναι το Ουγγρικό πλήρωμα των Norbert Herczig/ Ramón Ferencz της Skoda Rally Team Hungária με Škoda Fabia Rally2 Evo. Τα βρήκα και αυτοί σκούρα με τις λασπωμένες ειδικές και παρά τα λάθη και τις λανθασμένες επιλογές ελαστικών κατάφεραν στην τελευταία ειδική να ανεβούν απο την 8η θέση στην 5η.

Στην 6η θέση γενικής βρίσκουμε το Τσεχικό πλήρωμα των ErikCais/ Jindřiška Žáková της Yacco ACCR Team με Ford Fiesta R5 MkII.  Είχαν μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα αν εξαιρέσουμε την τελευταία ειδική στην οποία όπως ανάφεραν και οι ίδιοι βρήκαν ρυθμό και την απόλαυσαν γράφοντας και τον ταχύτερο χρόνο.

Στην 7η θέση είναι οι Ισπανοί Nil Solans/ Marc Martí της Rallye Team Spain με Škoda Fabia Rally2 Evo. Είχαν μια ισορροπημένη παρουσία σε όλη την διάρκεια της μέρας, ένα μηχανικό πρόβλημα όμως στην τελευταία τους έριξε απο την 5η στην 7η θέση.  Στην 8η θέση οι Γάλλοι Yoann Bonato/ BenjaminBoulloud της CHL Sport Auto με Citroën C3 Rally2.  Αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα με τα δύο σκασμένα ελαστικά την σημερινή μέρα, έχοντας σαν καλύτερο τους αποτέλεσμα τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο στην πέμπτη ειδική διαδρομή.

Στην 9η θέση βρίσκουμε τους Benito Guerra/ Daniel Cue της Guerra Benito με Škoda Fabia Rally2 Evo.  Ξεκίνησαν άσχημα τον αγώνα με πρόβλημα, στην συνέχεια βελτιώνονταν ειδική με ειδική κερδίζοντας θέσεις στην κατάταξη.  Την δεκάδα συμπληρώνουν οι Miko Marczyk/ Szymon Gospodarczyk της Orlen Team με Škoda Fabia Rally2 Evo.

Την πρώτη μέρα δεν ολοκλήρωσαν λόγω τεχνικού προβλήματος οι Villanueva Alexander/Ferrero Victor, Ares Iván/VázquezDavid, Scandola Umberto/ Fappani Danilo, CampedelliSimone/Canton Tania και Tempestini Simone/Itu Sergiu.  Λόγω ατυχήματος δεν ολοκλήρωσαν επίσης την μέρα οι LlarenaEfrén/Fernandez Sara και Sordo Dani/Carrera Cándido.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή με την διεξαγωγή ακόμη 8 ειδικών 83,66 αγωνιστικών χιλιομέτρων.