SEAT: Πάει “ηλεκτρισμένη” στη Γενεύη

Η SEAT είναι μεταξύ των εταιρειών που θα δώσουν το “παρών” στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης με την ισπανική μάρκα να αποκαλύπτει εκεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της ιστορίας της.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB που έχει αναπτύξει ο όμιλος VW για τα ηλεκτρικά του μοντέλα. Η ίδια πλατφόρμα έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι χρησιμοποιείται και στο VW ID hatchback, αλλά και σε ένα SUV που ετοιμάζει η Skoda για το οποίο έχουμε πάρει μια πρώτη ιδέα από το πρωτότυπο Vision E.

Με αυτόν τον τρόπο η SEAT γίνεται μόλις η δεύτερη μάρκα του ομίλου που θα λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, πίσω μόνο από την ίδια τη VW. Ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, Λούκα ντε Μέο, τόνισε αυτό το γεγονός λέγοντας ότι δείχνει πόσο τη θέση και την αξία που έχουν για τον όμιλο οι Ισπανοί. Επιπλέον, είπε ότι τα προηγούμενα πέντε με έξι χρόνια η SEAT έχει δείξει ότι αν της δοθούν τα κατάλληλα υλικά, μπορεί να τα συνδυάσει πολύ καλά και να πετύχει αξιόλογα αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την επιτυχία του Leon.

Όσον αφορά το ίδιο το μοντέλο ο επικεφαλής σχεδίασης, Αλεχάνδρο Μεσονέρο, είπε ότι ο σχεδιασμός του τελικού προϊόντος έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 97% και ότι η αυτονομία του θα φτάνει τα 500 χλμ. ισοφαρίζοντας τα υπόλοιπα μοντέλα με την ίδια πλατφόρμα.

Σχετικά με τις διαστάσεις του οι άνθρωποι της SEAT το περιέγραψαν ως ψηλότερο του VW ID Hatch και πιο χαμηλό του SUV της Skoda, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για crossover.

Το εν λόγω μοντέλο δε θα είναι το μόνο βήμα των Ισπανών προς την ηλεκτροκίνηση αφού έχουν στα σκαριά ένα SUV ενώ ετοιμάζονται και για το λανσάρισμα της plug-in υβριδικής έκδοσης του Leon όταν θα είναι έτοιμη η νέα του γενιά, κάτι που δε θα αργήσει δεδομένου ότι η τωρινή βρίσκεται στην αγορά από το 2012.

Στην εικόνα βλέπουμε το αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο SEAT IBE που οι Ισπανοί παρουσίασαν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010.

Πηγή:motori.gr