O Herlings αναμένει νεότερα για τον τραυματισμό του

Επιβεβαιώθηκε πριν από μερικές μέρες ότι ο Παγκόσμιος πρωταθλητής MXGP Jeffrey Herlings θα χάσει τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Παταγονία, στην Αργεντινή. Ο αναβάτης της Red Bull KTM θα επανεξεταστεί ξανά και τότε οι γιατροί θα έχουν ασφαλή συμπεράσματα όσον αφορά το σπασμένο του πόδι.

Με αυτά τα δεδομένα, η Red Bull KTM θα αγωνιστεί χωρίς τον πρωταθλητή αυτό το Σαββατοκύριακο στην Παταγονία. Ο 24χρονος ακόμη αναρρώνει μετά την πολύπλοκη εγχείρηση στο δεξί του πόδι, με τον τραυματισμό να προέρχεται σε προπόνηση τον Ιανουάριο στην Ισπανία. Ο Herlings θα επανεξεταστεί στις 11 Μαρτίου και τότε οι γιατροί θα αξιολογήσουν την πορεία αποθεραπείας του.


Ο Ολλανδός κέρδισε πέρυσι τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP με εμφαντικό τρόπο. Η νίκη ήταν η πρώτη από τις 17 σε 19 συμμετοχές, ενώ παράλληλα ήταν και μια από τις πιο κυρίαρχες εμφανίσεις στη σύγχρονη ιστορία του σπορ.
«Δεν μπορώ να αισθανθώ πολύ το πόδι μου λόγω του νάρθηκα,» ανέφερε ο Herlings. «Από ότι φαίνεται η πρόοδος είναι καλή μετά την εγχείρηση και ανυπομονώ να αφαιρέσω το νάρθηκα με την πάροδο ορισμένων βδομάδων. Είναι κρίμα που θα χάσω την Αργεντινή. Νομίζω ότι πέρυσι ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που έκανα στη σεζόν και είναι επίσης μια από τις αγαπημένες μου πίστες καθώς είναι πλατιά, γρήγορη και αμμώδεις. Είναι κρίμα που δε θα είμαι εκεί όμως αυτά τα δεδομένα έχουμε.»

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ΚΤΜ Joel Smets είπε: «Ο τραυματισμός του Jeffrey δεν είναι απλός, όπως για παράδειγμα μια σπασμένη κλείδα ή ένα άλλο μέρος στο σώμα. Είναι λίγο περίπλοκο και πρέπει να το παρακολουθούμε κατά την περίοδο της αποθεραπείας. Όπως είναι φυσικό το πόδι ενός αναβάτη ταλαιπωρείτε πολύ στο motocross καθώς υπάρχουν πολλά άλματα και ανωμαλίες στην πίστα. Έτσι θα προχωρήσουμε προσεκτικά και ελπίζουμε να έχουμε καλύτερη εικόνα τις επερχόμενες βδομάδες για το πως θα εξελιχθεί η αποθεραπεία. Θα χάσει την Αργεντινή όμως οι Tony, Jorge και Tom είναι έτοιμοι να παλέψουν για την Red Bull KTM.»