Safari Rally Kenya – Υπερειδική διαδρομή: Ο Ogier στην πρωτοπορία

Ο Sébastien Ogie ξεκίνησε ιδανικά την υεράσπιση της περσινής νίκης στο Safari Rally Kenya, καθώς στην σημερινή υπερειδική διαδρομή που έγινε στο Nairobi ήταν ο ταχύτερος όλων.

Ο Ogier που συμμετέχει σε επιλεγμένους αγώνες φέτος, με την Toyota Gazoo Racing, σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην υπερειδική διαδρομή όπου έτρεχαν δυο αυτοκίνητα μαζί, ο οποίος ήταν κατά πέντε δέκατα πιο γρήγορος από αυτόν του ThierryNeuville (Hyundai i20 N) Τρίτος ολοκλήρωσε ο Ott Tänak όντας μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Neuville.

Ο Ogie πήρε μια αδιανόητη νίκη με την επιστροφή του Safari στο WRC το 2021 μετά από 19 χρόνια αποχή. Ο Γάλλος ανέτρεψε μια διαφορά πέραν των δυο λεπτών με εκπληκτική οδήγηση και από τότε “ερωτεύτηκε” τα τοπία της Αφρικής και την κουλτούρα της. «Επέστρεψα για τον κόσμο», ανέφερε ο οδηγός του Yaris. «Είναι πολύ ωραία εδώ και ο κόσμος σε αυτή τη χώρα μας υποστηρίζουν απίστευτα. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Δεν είναι αγώνας το οποίο συνήθως μου αρέσει γιατί αναμένεται να είναι σκληρός, όμως θα προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε».

Ο Elfyn Evans ήταν τέταρτος και κατά 1.2 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον ομόσταυλό του, με τον εννέα φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sébastien Loeb, ο οποίος αντιμετώπισε τον Ogier, να είναι μισό δευτερόλεπτο πιο αργός στο μπάκετ του M-Sport FordPuma. Ο Takamoto Katsuta συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα.

Όσον αφορά τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία Kalle Rovanperä, ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing έμεινε 11ος μετά από μια άσχημη αρχή. Ο 21χρονος ανοίχτηκε σε μια αριστερή στροφή και παραλίγο να φέρει τούμπες το GR Yaris. Ευτυχώς συνέχισε όμως αυτή η εξέλιξη του κόστισε 11.6 δευτερόλεπτα. «Ήμουν στο όριο καθώς φρέναρα», εξήγησε. «Δεν έγινε και τίποτα σοβαρό, απλά είχαμε σκασμένο ελαστικό. Είναι κρίμα όμως ο αγώνας είναι μεγάλος και θα προσπαθήσουμε να επικεντρωθούμε στις επόμενες μέρες».

Το εναρκτήριο σκέλος της Παρασκευής είναι στη βόρεια και νότια πλευρά της λίμνης Naivasha. Περιλαμβάνει τις ειδικές Loldia(19,17km) και Geothermal (11,68km), μια καινούργια ειδική η οποία είναι σε απόκρημνους λόφους με βράχους. Η Τρίτη ειδική είναι η Kedong (31,25km) η οποία ινία και η μεγαλύτερη του αγώνα.

Αποτελέσματα υπερειδικής διαδορμής

1.Ogier 3min 18.8sec

2.Neuville+0.6sec

3.Tänak+1.1sec

4.Evans+1.2sec

5. Loeb +1.8sec

6.Katsuta+1.9sec