FLEXRACE DRIVE SAFE LIVE SAFE

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η διαδραστική εκδήλωση της εταιρείας FLEXCAR Ltd για την Οδική Ασφάλεια “Drive Safe Live Safe”. Μία πρωτοποριακή συνέργεια μεταξύ ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα που ξεκίνησε ως σκέψη για προσφορά στην κοινωνία από τη Flexcar στην Κύπρο, μεγάλωσε με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των Αντιπροσωπειών Αυτοκινήτων της χώρα μας, αγκαλιάστηκε από τον Υπουργό κ. Καρούσο αλλά και την Αστυνομία Κύπρου, και, θα ολοκληρωθεί με την οικονομική συνεισφορά όλων των συντελεστών της Εκδήλωσης προς τη Μονάδα Αποκατάστασης Ατυχημάτων του Μελάθρου Αγωνιστών για τον κοινό στόχο, που είναι η Οδική Ασφάλεια.

– Ο Γενικός Διευθυντής της FlexCar Κύπρου κ. Γιώργος Χατζηδημητρίου καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και συμμετέχοντες στην εκδήλωση δήλωσε  «Έντονοι ρυθμοί ζωής, αύξηση των προβλημάτων τόσο οικονομικών όσο και κοινωνικών που επιτείνονται από τους εξωγενείς παράγοντες κάνουν τη ζωή μας ολοένα και πιο πολύπλοκη.

Η FLEXCAR έχει τα τελευταία χρόνια εισάγει ένα flex τρόπο απόκτησης και χρήσης αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα έχει δημιουργήσει ένα νέο lifestyle, εισάγοντας την ευελιξία στη ζωή μας επιτρέποντας μας να ξεχάσουμε ότι πρόβλημα συνδέεται με το αυτοκίνητο, εκτός βέβαια από το καύσιμο!

Η FlexCar λοιπόν βάζει το flex στη ζωή μας βελτιώνοντας συνεχώς το προϊόν μας αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το flex είναι ο τρόπος που ζούμε και σκεφτόμαστε.

Το μοναδικό θέμα στο οποίο η Flexcar δεν έχει καμία ευελιξία είναι η άποψή μας για την οδική ασφάλεια. Ένας σημαντικός παράγοντας στην ασφάλεια είναι η άριστη κατάσταση του αυτοκινήτου. Τακτικοί έλεγχοι, σωστή συντήρηση, καλή ποιότητα ελαστικών είναι όλα σημαντικά για την ασφάλεια. Η Flexcar ακολουθεί  πιστά τα standards ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι τα οχήματά μας είναι σε άριστη κατάσταση ανά πάσα στιγμή.

Για αυτό το λόγο, ευχαριστώντας σας για τη παρουσία σας, τη συμμετοχή σας αλλά και τη μεταφορά του μηνύματος της FlexcarDrive SAFE, Live SAFE, εύχομαι από καρδίας ασφαλή άφιξη στον προορισμό σας, κάθε φορά.»

– Ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου, Κ. Δημητρίου εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη δραστηριοποίηση γύρω από τα θέματα της οδικής ασφάλειας στον τόπο μας, και ειδικά  προς τις εταιρείες αυτοκινήτων στην Κύπρο και δη τη Flexcar  Κύπρου, που μέσω της σημερινής εκδήλωσης στέλνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι: “Η ασφαλής οδήγηση σώζει ζωές”- “Drive Safe Live Safe” και ανέφερε: «Ακλόνητη είναι, η πεποίθησή μας, ότι η αποτελεσματική και μόνιμη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, μπορεί να εδραιωθεί, κυρίως, μέσω της δημιουργίας οδικής συνείδησης. Έμφαση, λοιπόν, πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη των ενδεδειγμένων στάσεων και συμπεριφορών, έτσι ώστε, ο Κύπριος πολίτης να εισέλθει στο στάδιο μιας κοινωνικά ώριμης οδικής συμπεριφοράς»

– Ο Πρεσβευτής της Οδικής Ασφάλειας κ. Αλέξης Δημητρίου μίλησε για τη σημασία της ζωής και τη προσοχή αυτής όταν οδηγούμε. «Η πραγματικότητα» είπε «είναι ότι 1 δευτερόλεπτο απροσεξίας, μπορεί να τερματίσει ή να ανατρέψει μια ζωή ολοκληρωτικά».

– Ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών κα Έργων Κ. Γιάννης Καρούσος υπό την Αιγίδα του οποίου τέθηκε η εκδήλωση ανέφερε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Εταιρεία FLEXCAR για την πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε αυτή τη γιορτή, βάζοντας στο επίκεντρό της το μείζον κοινωνικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας. Χαίρομαι που η σημερινή εκδήλωση είναι σε ευθυγράμμιση με τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η ασφαλής αξιοποίηση του οδικού δικτύου από όλους του χρήστες, πεζούς, ποδηλάτες, μοτοσικλετιστές, οδηγούς οχημάτων, συνιστά προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αλλά και για μένα προσωπικά. Από την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Υπουργός και παράλληλα ως επικεφαλής του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, έθεσα ως πρώτιστο στόχο μου την ανάληψη πρωτοβουλιών που να στοχεύουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την προστασία ανθρώπινων ζωών. Διαπιστώθηκε επίσης πως υπάρχει ανάγκη για περισσότερη ενημέρωση των πολιτών μέσα από εκστρατείες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που έχουν στόχο τη μεταφορά των σωστών μηνυμάτων για την οδική ασφάλεια.

Για αυτό και  χαίρομαι ιδιαίτερα διότι η Flexcar έφερε κοντά όλες τις αντιπροσωπείες εισαγωγέων αυτοκινήτων, δείχνοντας ότι η παρουσία όλων σας στον χώρο του αυτοκινήτου δεν περιορίζεται στην εμπορική σας δραστηριότητα, αλλά έχει και κοινωνικό χαρακτήρα. Η σημερινή δράση σας έχει μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια για εμπέδωση της ασφαλούς οδικής συνείδησης και την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων στους δρόμους. Είναι όμως ιδιαίτερα συγκινητική και η ενέργειά σας να συνεισφέρετε οικονομικά στη Μονάδα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ. Αυτού του είδους οι πράξεις, αγαπητέ Γιώργο και φίλοι εκπρόσωποι των εισαγωγέων αυτοκινήτων, είναι ακριβώς αυτό που επιδιώκουμε μέσα από το κάλεσμα. Τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Είμαι σίγουρος πως η πρωτοβουλία σας θα αποτελέσει την αρχή για σύμπραξη και δημιουργία συνεργιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για ανάπτυξη συνεργειών.»

Η εκδήλωση συνέχισε ανεβάζοντας την αδρεναλίνη με φιλικούς αγώνες Karting μεταξύ στελεχών του Υπουργείου και της  Αστυνομίας, των εκπροσώπων των ΜΜΕ, των Ομάδων των Αντιπροσωπειών των αυτοκινητοβιομηχανιών και της FLEXCAR. Κοινή απόφαση όλων των συμμετεχόντων ήταν  η θεσμοθέτηση  και η ετήσια επανάληψη της FLEXCAR FLEXRACE DRIVE SAFE LIVESAFE.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ομάδες  Char Pilakoutas Ltd, CIC, CTC, Loutsios Ltd, Unicars, Dikran Ouzounian, και Geo. Pavlides & Araouzos.