Safari Rally Kenya – Shakedown: O Rovanperä τον καλύτερο χρόνο

O Kalle Rovanperä (GR Yaris) ήταν ο ταχύτερος στο σημερινό shakedown του Safari Rally Kenya, με τους οδηγούς να εγκλιματίζονται με τους κλασικούς Αφρικάνικους δρόμους.

Στην Loldia, μήκους 5.40 χιλιομέτρων η οποία ήταν πλησίον της λίμνης Naivasha, o πρωτοπόρος του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο ταχύτερος οδηγός, αφήνοντας δεύτερο τον κοντινότερο του αντίπαλο στη βαθμολογία Thierry Neuville (Hyundai i20N), ο οποίος ήταν κατά πέντε δέκατα πιο αργός, με τον Sébastien Loeb που επέστρεψε στο μπάκετ του M-Sport Ford Puma να είναι τρίτος 1.3 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον Neuville.

Το έδαφος της σημερινής ειδικής προσομοιάζει με τις υπόλοιπες ειδικές που θα οδηγήσουν οι διαγωνιζόμενοι τις επόμενες μέρες, με τις συνθήκες να παραμένουν στεγνές με αρκετή σκόνη.

Ο περσινός νικητής στο Safari Sébastien Ogier ήταν ο ταχύτερος κατά το πρώτο πέρασμα με το δικό του GR Yaris, πριν ο Rovanperä σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα. Ο Φινλανδός όπως και αρκετοί οδηγοί πιστεύει ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ πιο απαιτητικές σε σχέση με το 2021.

«Φαίνεται ότι η φετινή έκδοση είναι πιο δύσκολη. Δεν περίμενα τόσο σκληρές συνθήκες όπως είδαμε στις αναγνωρίσεις και οι δρόμοι είναι πολύ πιο μαλακοί από πέρσι. Νομίζω ότι σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι καλό να είσαι το πρώτο αυτοκίνητο στο δρόμο Φυσικά και θα καθαρίζουμε το δρόμο σε ορισμένα σημεία, αλλά αυτό δεν είναι το μεγαλύτερο μέρος όπου μπορώ να χάσω χρόνο. Είχαμε βροχή σε κάποιο σημείο όταν κάναμε αναγνωρίσεις αλλά ο δρόμος ήταν εντάξει. Όλοι λένε ότι όταν βρέχει είναι εξαιρετικά ολισθηρό και έχω δει μερικά onboards. Είναι τρελό όταν είναι βρεγμένες οι ειδικές οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω».

Ο νικητής του Rally Italia Sardegna Ott Tanak (Hyundai i20 N) έφερε ίδιο χρόνο με τον Loeb τερματίζοντας τέταρτος, με τον Ogier να τερματίζει τελικά μόλις τέσσερα δέκατα πιο πίσω στην πέμπτη θέση.

Οι Takamoto Katsuta και Elfin Evans ολοκλήρωσαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα και ακολούθησαν οι Gus Greensmith, AdrienFourmaux και Craig Breen.

Αποτελέσματα shakedown

1. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris 3min 42.1sec
2. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N +0.5sec
3. Sébastien LOEB Ford Puma +1.8sec
4. Ott TÄNAK Hyundai i20 N +1.8sec
5. Sébastien OGIER Toyota GR Yaris +2.2sec
6 Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +4.0sec
7. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +4.6sec
8. Gus GREENSMITH Ford Puma +4.6sec
9. Adrien FOURMAUX Ford Puma +4.8sec
10. Craig BREEN Ford Puma +5.6sec