Rossi: Η Yamaha είναι λίγο πολύ στην ίδια κατάσταση με το τέλος του 2017

Ο Valentino Rossi ισχυρίζεται ότι η Yamaha βρίσκεται σε “σχεδόν ίδια θέση” με την περασμένη σεζόν, με μια μόνο ημέρα δοκιμών να απομένει πριν να ξεκινήσει η σεζόν του MotoGP 2018.

Ο Maverick Vinales έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη μέρα δοκιμών στο Κατάρ την Πέμπτη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως “καλή μέρα” από τον Rossi. Το δίδυμο της Yamaha ολοκλήρωσε τις δοκιμές την Παρασκευή στην 7η και 11η αντίστοιχα.

Ο Rossi εξήγησε ότι η επιτάχυνση και η χρήση ελαστικών είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα της Yamaha M1 του 2018.

“Νομίζω ότι είμαστε λίγο πολύ στο ίδιο επίπεδο”, δήλωσε ο Rossi, όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει την τρέχουσα μοτοσικλέτα με την περσινή. “Νιώθω καλά με το σασί, γιατί η μηχανή γυρίζει καλύτερα από πέρυσι.

“Αλλά πρέπει να δουλέψουμε πολύ με τα ηλεκτρονικά, γιατί στην επιτάχυνση υποφέρουμε.

“Είναι δύσκολο, ειδικά με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά, να βγαίνεις από την έξοδο μιας στροφής. Φαίνεται ότι οι άλλοι κατασκευαστές είναι καλύτεροι σε αυτό τον τομέα.”

Ο Rossi δήλωσε ότι η 11η θέση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έκανε έναν γρήγορο γύρο λόγο ενός “προβλήματος με το μπροστινό λάστιχο”, και ότι ο ρυθμός του ήταν “στον μέσο όρο”.

“Έτσι είμαι πολύ πίσω, αλλά ο ρυθμός δεν είναι τόσο κακός, καθώς είχα ψηλό μέσο όρο.”

Την Πέμπτη, ο Rossi άφησε υπονοούμενα σχετικά με την παράταση της σύμβασης με την Yamaha, λέγοντας ότι δεν θα εισέλθει με την ομάδα του, τη VR46 στο MotoGP μέχρι το 2021, καθώς “θα συνεχίσει να αγωνίζεται”.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει ήδη υπογράψει μια νέα συμφωνία με την Yamaha, ο Rossi είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

“Μιλάμε ακόμα, αλλά νομίζω ότι ναι θα συνεχίσω”, είπε. “Θα κάνουμε μια ανακοίνωση όταν είμαστε έτοιμοι.

“Νομίζω, έτσι κι αλλιώς ότι δεν καθυστερήσαμε, είμαστε στην ώρα μας, δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα”.