Ο Marquez δηλώνει ότι είναι “έξι ή επτά δέκατα” πιο αργός από τον Dovizioso

Ο πρωταθλητής MotoGP Marc Marquez έχει εκτιμήσει ότι είναι “έξι ή επτά δέκατα” πιο αργός από τον Andrea Dovizioso λίγο πριν την τελευταία ημέρα των δοκιμών πριν από το ξεκίνημα στη σεζόν στο Κατάρ.

Ο Marquez ήταν ο τρίτος γρηγορότερος στην πίστα πίσω από τον Andrea Iannone και τον Dovizioso την Παρασκευή, ο οποίος είχε και μια πτώση στη στροφή 2, ενώ δοκίμαζε μια νέα σειρά αροδυναμικών για στην δική του Honda.

Παρόλο που η διαφορά ήταν μόλις 0.167s, ο Marquez δήλωσε ότι αισθάνθηκε ότι το πραγματικό χάσμα μεταξύ του ίδιου και της Ducati του Dovizioso σε σχέση με τον τελικό ρυθμό ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Ο ισπανός αναβάτης δυσκολευτηκε αρκετά να διατηρήσει το ρυθμό σε αυτό που περιέγραψε ως “μία απο τις χειρότερες πίστες στο ημερολόγιο” για την Honda.

«Ήταν πολύ γρήγορος», είπε ο Marquez για τον Dovizioso. «Ίσως για ένα γύρο να μην πίεσε στο 100 τοις εκατό, αλλά ήταν πολύ συνεπής, με το γυρολόγιο του να είναι στο 1.55 εύκολα, για πολλούς γύρους.

“Σήμερα (Σάββατο) ο στόχος είναι να προσπαθήσουμε να φτάσουμε τρία ή τέσσερα δέκατα πίσω του, ξέρω ότι δεν θα είναι ο ίδιος ρυθμός, αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε όλο και πιο κοντά. ”

Ερωτηθείς εάν αισθάνθηκε ότι κάποιος άλλος ήταν απειλητικός, ο Marquez απάντησε: “Το Suzuki, ειδικά ο Iannone, όχι μόνο σε έναν γύρο, αλλά και ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ καλός.

“Και μετά ο (Johann) Zarco, ο οποίος σήμερα ήταν επίσης γρήγορος, θα δούμε, υπάρχει ακόμα μια μέρα όπου πολλές ομάδες και αναβάτες προσπαθούν διαφορετικά πράγματα.”

Ο Dovizioso δεν έχει γράψει πρώτο χρόνο σε καμία μέρα από τις δοκιμές πριν από την σεζόν, αλλά βρισκόταν σταθερά μεταξύ των πρωτοπόρων – και επαίνεσε τη δουλειά που έχει κάνει η ομάδα της Ducati μέχρι τώρα.

“Είναι θετικό, διότι είναι η πρώτη χρονιά που είμαστε ανάμεσα στους δικεδικητές του πρωταθλήματος από την αρχή”, δήλωσε ο Ιταλός.

“Πέρυσι δεν ήταν έτσι και αυτό με κάνει πιο ευτυχισμένο, καθώς νιώθω καλά σε αυτή την κατάσταση. Εργαστήκαμε πολύ καλά στις δοκιμές που κάναμε μέχρι τώρα.

“Κανονικά κατά τη διάρκεια των δοκιμών είναι πάντα δύσκολο να δοκιμάσουμε ότι έχουμε στο μυαλό μας με τον σωστό τρόπο, αλλά μέχρι τώρα κάναμε τα πάντα τέλεια, στη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη και το Κατάρ.