Hyundai Motorsport: Έτοιμη για την πρόκληση στο Ράλι Μεξικό

Η Hyundai Motorsport θα επιδιώξει να διατηρήσει το πλεονέκτημά της στην κατάταξη των κατασκευαστών, καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) της FIA μεταφέρεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για το Ράλι Μεξικό, τον τρίτο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο πρώτος καθαρά χωμάτινος αγώνας της χρονιάς, έχει εντελώς αντίθετα δεδομένα με τους δύο πρώτους γύρους του πρωταθλήματος του 2018. Με τη γεωγραφική θέση του ράλι σε υψηλό υψόμετρο και συνήθως ζεστό κλίμα, ο αγώνας στρεσάρει τους κινητήρες των αγωνιστικών και η πυκνότητα του αέρα να παίζει τον δικό της ρόλο.

Η Hyundai Motorsport θα συμμετάσχει στον αγώνα και πάλι με τρία πληρώματα, με τον Andreas Mikkelsen με τον αριθμό 4 στις πόρτες του, τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος οδηγών Neuville με το 5, και τον Ισπανό Dani Sordo που επιστρέφει για τον δεύτερο του αγώνα στην χρονιά με το 6.

Και τα τρία πληρώματα της Hyundai Shell Mobis World Rally Team πέρασαν αρκετο χρόνο με το Hyundai i20 Coupe WRC σε δοκιμαστικά κοντά στη πόλη της Χιρόνα της Ισπανίας, αναπαράγοντας μερικές από τις συνθήκες που αναμένεται να βρούν στο Μεξικό την επόμενη εβδομάδα.

Από το ράλι Μεξικού η ομάδα έχει ευχάριστες αναμνήσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η ομάδα κέρδισε με το ντεμπούτο της στο WRC το πρώτο βάθρο το 2014, καταφέρνοντας και την περσινή χρονιά επίσης να ανέβει στο βάθρο.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Michel Nandan, δήλωσε: “Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα στην Σουηδία, η απόδοση μας ήταν βελτιωμένη με αποτελέσμα να είναι πιο αντιπροσωπευτικό με αυτά που γνωρίζουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε.  Απλά κοιτάζοντας τις γενικές θέσεις του πρωταθλήματος των κατασκευαστών, είναι σαφές ότι βλέπουμε πόσο κλειστός θα είναι ο ανταγωνισμός. Το Μεξικό θα είναι μια διαφορετική προοπτική, οπότε πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός με ρεαλιστικές προσδοκίες. Ο Thierry θα είναι ο πρώτος στο δρόμο, ως αποτέλεσμα της θέσης του πρωταθλήματος των οδηγών του, οπότε πρέπει να αποδεχθούμε τη δουλειά που θα έχει για τον καθαρισμό των ειδικών. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Συνολικά, ελπίζουμε να υπερασπιστούμε το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα σε αυτή την πρώιμη φάση της σεζόν, σκοράροντας ακόμα ένα δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα. ”

Το πλήρωμα του προγράμματος ανάπτυξης οδηγών Hyundai Motorsport (HMDP) Jari Huttunen και  Antti Linnaketo θα αγωνιστεί στον δεύτερο γύρο WRC2 της σεζόν στο Μεξικό, μετά το πολύ καλό ντεμπούτο στη Σουηδία. Οι Φινλανδοί πέτυχαν δύο νίκες στις ειδικές διαδρομές της Νορβηγίας και της Σουηδίας, ξεπερνώντας πολύ πιο έμπειρα πληρώματα, τερματίζοντας τελικά στην έκτη θέση. Εάν δεν έχαναν περισσότερα από τέσσερα λεπτά σε μια έξοδο τους που είχε σαν αποτέλεσμα να κολλήσουν, το πλήρωμα θα ήταν σχεδόν σίγουρα στο κυνήγι για μια θέση στο πόντιουμ.

Ο Nandan πρόσθεσε: ” Εντυπωσιατήκαμε όλοι μας με τον τρόπο που αγωνίστηκαν ο Jari και ο Antti στο Ράλι Σουηδίας αλλά και με την συνολική τους απόδοση. Σκοπός είναι το πλήρωμα να μάθει όσα περισσότερα μπορεί στην πρώτη του πλήρη χρονιά στο WRC 2. Ήταν σε θέση να δείξουν καλή ταχύτητα, έχοντας συνέπεια, δίνοντας μάχες για την τρεις πρώτες θέσεις. Το Μεξικό θα τους προσφέρει ακόμα έαν πολύτιμο Σαββατοκύριακο μάθησης στις χωμάτινες του ειδικές και αναμένουμε να δούμε τι μπορούν να κάνουν στην πρώτη τους συμμετοχή σε αυτό τον αγώνα ».

Ο Mikkelsen δήλωσε σχετικα με τον αγώνα του Μεξικού: “Το Ράλι Μεξικό είναι ένας αγώνας που έχω κάνει τρεις φορές στο παρελθόν. Είναι ένα όμορφο ράλι με ειδικές διαδρομές που είναι παρόμοιες από μια χρονιά στην άλλη, έτσι τις γνωρίζουμε καλά. Είναι πάντα ζεστός αγώνας, οπότε πρέπει να προσέξουμε τα φρένα. Είναι επίσης αρκετά τραχύς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος. Υπάρχει συνήθως πολλής καθαρισμός δρόμων και με τις ειδικές σε μεγάλο υψόμετρο ο κινητήρας πέφτει σε ισχύ, οπότε απαιτείται μια μικρή αλλαγή στο στυλ οδήγησης. Μετά τον τερματισμό μας, στο βάθρο στη Σουηδία, το πρώτο μας με τη Hyundai Motorsport, είμαι έτοιμος να αγωνιστώ για ακόμα ένα δυνατό αποτέλεσμα ».

Ο Neuville είπε: “Πάμε στο Μεξικό έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη φανταστική νίκη μας στη Σουηδία, έτσι ώστε τα κίνητρα και το ηθικό μας να είναι υψηλό. Το Μεξικό είναι ένα ωραίος αγώνας που φέρνει πίσω καλές αναμνήσεις. Πήρα το πρώτο μου βάθρο εκεί το 2013, και έπειτα σημείωσα το πρώτο βάθρο για την Hyundai Motorsport μόλις ένα χρόνο αργότερα. Ο αγώνας έχει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και είναι γενικά πολύ πιο ήρεμη για τους οδηγούς. Θα προσπαθήσουμε να εγκλιματιστούμε και να προσαρμοστούμε στη διαφορά ώρας. Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς με υψηλές θερμοκρασίες και υψόμετρο, καθιστώντας τον μια μοναδική και ευχάριστη πρόκληση. ”

Ο Sordo δήλωσε: ’’Ήμουν ευτυχής να δω την ομάδα να κερδίζει την πρώτη νίκη της σεζόν στη Σουηδία και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω για το Ράλι Μεξικό. Πάντα απολάμβανα την οδήγηση στις μεξικανικές ειδικές διαδρομές, οι οποίες είναι γεμάτες με πολλούς παθιασμένους οπαδούς του rally, οι οποίοι μας υποστηρίζουν καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο καθαρισμός των δρόμων στο Μεξικό μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη διαφορά μεταξύ εκείνων που βρίσκονται μπροστά και εκείνων που βρίσκονται πίσω. Ελπίζω να μπορέσουμε να επωφεληθούμε λίγο από τη θέση μας και να συναγωνίσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα να υπερασπιστεί το προβάδισμα στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. ”

Ο οδηγός της HMDP Jari Huttunen σχολίασε: “Γενικά ήμουν ικανοποιημένος με τον αγώνα στη Σουηδία και χαρούμενος με την απόδοση του Hyundai i20 R5. Το Μεξικό θα είναι μια εντελώς νέα εμπειρία, καθώς ποτέ δεν είχα τρέξει εκεί πριν, έτσι δεν θα είναι τόσο εύκολο. Στόχος μας είναι να έχουμε έναν καθαρό αγώνα και να τον χρησιμοποιήσουμε ως μια άλλη πολύτιμη μαθησιακή εμπειρία. Φυσικά, θα θέλαμε να έχουμε έναν καλό ρυθμό, αλλά γνωρίζουμε ότι ο ανταγωνισμός στο WRC 2 είναι πολύ μεγάλος. Είχαμε λίγες μέρες δοκιμών στην Ευρώπη για να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας και το αυτοκίνητο για τις συνθήκες που περιμένουμε στο Μεξικό, έτσι νομίζω ότι είμαστε όσο γίνεται καλύτερα προετοιμασμένοι.”