Χωρίζουν οι δρόμοι Kajetanowicz και Baran

Μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στο ράλι έχει τελειώσει, καθώς οι Kajetan Kajetanowicz και Jarek Baran δεν θα αγωνίζονται πλέον μαζί.

Πλήρωμα από το 2009, οι τέσσερις φορές πρωταθλητές Πολωνίας και κατόχοι ρεκόρ των συνεχόμενων πρωταθληματων του FIA ERC, οι Πολωνοί άσσοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι η πορεία τους για νίκη στο Rajd Barbórka τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν ο τελευταίος τους αγώνα.

Η κοινή δήλωση του δίδυμου της ομάδας LOTOS Rally Team έλεγε: “Η συνεργασία μας, βασισμένη στην τεράστια αμοιβαία εμπιστοσύνη, διάρκεσε για εννέα χρόνια. Έχουμε μοιράσει μεγάλη επιτυχία, πολλές συναρπαστικές αθλητικές στιγμές και αξέχαστες αναμνήσεις.

«Οι δυο μας κερδίσαμε μαζί ότι είχαμε ονειρευτεί. Ίσως ακόμα περισσότερα. Συμμετείχαμε σε 80 αγώνες, κερδίζοντας 31 από αυτούς και είχαμε πάνω από 50 παρουσίες στο βάθρο. Οι νίκες τόσο στο πολωνικό όσο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έφτασαν τις 308. Κερδίσαμε τέσσερις συνολικά τίτλους του πολωνικού πρωταθλήματος. Πέρυσι, ως πρώτο πλήρωμα στην ιστορία, κατακτήσαμε τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ.

“Έχουμε πάρει αρμονικά πολλές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Η τελευταία είναι να ξεκινήσουμε νέες προκλήσεις, οι οποίες θα ληφθούν χωριστά από τον καθένα μας. Ευχαριστούμε όλους, τους συνεργάτες μας, τους δημοσιογράφους, τους οπαδούς μας, τους φίλους μας, τους αγαπημένους μας για την υποστήριξή τους, την καλή θέληση, τα ευγενικά λόγια και τις φωνές. Για την πίστη τους στις δεξιότητές μας και για την ενθάρρυνσή μας να προχωρούμε.

“Ελπίζουμε ότι οι χρόνοι της αθλητικής μας συνεργασίας, οι οποίοι έχουν ήδη μείνει πίσω μας, θα παραμείνουν στη μνήμη σας ως εξαιρετικοί στην ιστορία σε Πολωνία και Ευρώπη”.