Repco Rally New Zealand.- Μέρα 3η: Ο Τίτλος του “κλείνει” το μάτι

Δύσκολες και σήμερα οι συνθήκες στον αγώνα καθώς η βροχή που άρχισε από το βράδυ συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της μέρας, με την πρόσφυση να αλλάζει συνεχώς στο βρεγμένο οδόστρωμα  και ορισμένοι να πιαστούν στην παγίδα και να μείνουν εκτός…

Το Σάββατο άρχισε με τους Rovanperä, Tänak  και Neuvile να κουβαλούν ποινή πέντε δευτερολέπτων από την προηγούμενη μέρα λόγω παράβασης του κανονισμού του υβριδικού συστήματος. Τις νίκες στις ειδικές διαδρομές του σημερινού σκέλους μοιράστηκαν ο Criag Breen (Ford Puma) που επέστρεψε σήμερα υπο καθεστώς Rally2 μετά τη χθεσινή του αποχώρηση και ο εορτάζων Kalle Rovanperä (GR Yaris), ο οποίος ήταν και ο μεγάλος κερδισμένος.

Οι συνθήκες γλιστερού οδοστρώματος φαίνεται να του ταιριάζουν απόλυτα και αυτό έδειξε και σε προηγούμενους αγώνες με παρόμοιο οδοστρωμα. Σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνιστή για το πρωτάθλημα Ott Tänak, ήταν μακράν ταχύτερος και πλέον ο τίτλος του “κλείνει” το μάτι,.

Από τρίτος που ξεκίνησε το Σάββατο πέρασε πρωτοπόρος στην ένατη ειδική και από κει και πέρα ολοκλήρωσε το σκέλος 29 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο και πλέον αν παραμείνει πρώτος μέχρι το τέλος χρειάζεται μια τρίτη θέση στην power stage για να στεφθεί πρωταθλητής.

Δεύτερος βρίσκεται ο Sebastien Ogier με το δεύτερο GR Yaris. Ο περσινός πρωταθλητής ήταν σε μάχη με τον Tänak και εκμεταλλεύτηκε το έπακρο την ποινή που έλαβαν και σήμερα τα τρία Hyundai αφού οι μηχανικοί λόγω περιορισμένου χρόνου ξέχασαν να ρυθμίσουν σωστά την ενέργεια του υβριδικού συστήματος στην έβδομη ειδική. Παράλληλα ήταν ταχύτερος από τον Εσθονό σε όλες τις ειδικές και αυτή η εξέλιξη φέρνει την Toyota σε θέση ισχύος.

Ο Tänak (Hyundai i20 N) δεν είχε την ταχύτητα να ανταγωνιστεί τα GR Yarisκαι σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει. Μοιραία έμεινε περισσότερο από 40 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή και πλέον δεν είναι στο δικό του χέρι η υπόθεση τίτλος. Σαφώς ήταν πολύ απογοητευμένος αναφέροντας ότι αυτό δεν ήταν κάτι καινούργιο φέτος, αφήνοντας σαφής αιχμές προς την ομάδα.

Πίσω από τον Tänak ακολουθεί ο Thierry Neuville (Hyundai i20 N). Αρχικά πέρασε τον Greensmith ανεβαίνοντας πέμπτος όμως ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων έφερε ανησυχία στο πλήρωμα. Με το θέμα να επιλύεται στην ανασυγκρότηση, ο Neuville πέρασε τέταρτος μετά και την εγκατάλειψη του Elfyn Evans.

Πέμπτος είναι ο Oliver Solberg με το τρίτο i20 N. Ο νεαρός συνέχισε να γράφει αγωνιστικά χιλιόμετρα με αυτοκίνητο κατηγορίας Rally1 και η πλήρης εμπλοκή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πλησιάζει.

Στην έκτη θέση ανέβηκε ο Hayden Paddon. Ο Νεοζηλανδός (Hyundai i20 N R5) τρέχει σε γνώριμες ειδικές και έχει άνετο προβάδισμα στην κατηγορία WRC2, όντας και το μεγάλο φαβορί για νίκη.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Lorenzo Bertelli (Ford Puma) και KajetanKajetanowicz (Skoda Fabia).

Εκτός αγώνα βρέθηκε ο Elfyn Evans αφού στην ένατη ειδική διαδρομή έχασε τον έλεγχο του GR Yaris με αποτέλεσμα να το κτυπήσει τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει.

Την ίδια τύχη είχε και ο Gus Greensmith ο οποίος είχε έξοδο στην επόμενη ειδική, την οποία διέκοψε καθώς το Puma εμπόδιζε την ομαλή διέλευση.

Η αυριανή μέρα όπου ολοκληρώνεται και ο αγώνας είναι η μικρότερη στο πρόγραμμα. Μόλις 31 αγωνιστικά χιλιόμετρα χωρίζουν τον Kalle Rovanperä από τη νίκη και κατ’ επέκταση πιθανός τον τίτλο.

Αποτελέσματα 3ης μέρας

1. Rovanperä 2hr 28min 26.3sec
2. Ogier +29.0sec
3. Tänak +46.4sec
4. Neuville +1min 41.4sec
5. Solberg +3min 34.9sec
6. Paddon +8min 51.0sec