Repco Rally New Zealand.- Μέρα 2η: Μπροστά ο Tänak με βραχεία κεφαλή

Η μεγαλύτερη αγωνιστική μέρα στο φετινό ημερολόγιο του WRCολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα. Συνολικά είχε διάρκεια 15 ωρών και με συνθήκες ανάμεικτες οι οδηγοί αντιμετώπισαν δυσκολίες με το κράτημα.

Στην μαραθώνια δεύτερη μέρα του Repco Rally New Zealand, ο Ott Tänak είναι αυτός που εξακολουθεί να προηγείται, με βραχεία όμως κεφαλή.

Παρόλο που ξεκινούσε δεύτερος στις ειδικές διαδρομές, ο οδηγός του Hyundaii20N κέρδισε δυο από τις έξι του σκέλους και διατηρήθηκε πρώτος.

Ο Elfyn Evans (GR Yaris) ήταν ένας από τους οδηγούς που δυσκολεύτηκε με τις συνθήκες, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις παραπονέθηκε ότι είχε μειωμένη ορατότητα. Από την έκτη θέση σταδιακά ανέβηκε μέχρι την δεύτερη με τη διαφορά μόλις 2 δέκατα από τον Tänak και ελπίζει βάσιμα για την πρώτη του νίκη φέτος.

Η ιδανική θέση εκκίνησης έφερε τον Sebastien Ogier (GR Yaris) μέχρι και την πρώτη θέση, όμως μια σπασμένη αεροτομή στην προτελευταία ειδική του κόστισε δευτερόλεπτα στην τελευταία με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει τρίτος.

Ο Kalle Rovanpera είναι το τρίτο GR Yaris στη σειρά που καταδιώκει τον Tänak. Οι συνθήκες τον ευνόησαν αφού δεν έχασε πολύ χρόνο και τα 7.2 δευτερόλεπτα του δίνουν την ευκαιρία να κυνηγήσει μια θέση στο βάθρο.

Πέμπτος είναι ο Gus Greensmith ο οποίος περισώζει την παρτίδα μέχρι στιγμής για την Ford. Σημείωσε ορισμένους αξιοσημείωτους χρόνους όμως δεν μπορεί να επαναπαυτεί αφού πίσω του είναι ο Thierry Neuville (Hyundai i20 N).

Ο Βέλγος είχε δυο τετακέ στις δυο πρώτες ειδικές της Παρασκευής, όμως πέραν τούτου δεν κατάφερε ποτέ να νοιώσει άνετα στο αυτοκίνητο και να πιέσει στο 100%.

Την πρώτη οκτάδα συμπληρώνουν οι Oliver Solberg (Hyundai i20 N) και Takamoto Katsuta (GR Yaris).

Με έξι ειδικές διαδρομές το Σάββατο συνεχίζεται ο αγώνας. Οι μικρές διαφορές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και το Σάββατο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Tänak 1hr 36min 48.2sec
2. Evans +0.2sec
3. Ogier +6.7sec
4. Rovanperä +7.2sec
5. Greensmith +43.8sec
6. Neuville +45.6sec