Στην Ελλάδα η Εθνική Ομάδα Πλαγιολίσθησης

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη και ανταγωνιστική σεζόν στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης όπου πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Σέργιος Γρηγορίου, πέραν τούτου σχηματίστηκε και η Εθνική Ομάδα Πλαγιολίσθησης η οποία θα εκπροσωπήσει την Κύπρο σε δυο αγώνες στην Ελλάδα.

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί αύριο Παρασκευή  για τον πρώτο από τους δυο αγώνες.

Η πρώτη δοκιμασία είναι το Σαββατοκύριακο 1-2 Οκτωβρίου στην Νιγρίτα και ο δεύτερος θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 8-9 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Οι οδηγοί που απαρτίζουν την Εθνική Ομάδα είναι οι Δαυίδ Δαυίδ, Κυριάκος Μάριου, Αλέξης Χάρης Γεωργίου, Σίμος Τίκκης και Παναγιώτης Νικολάου.

Επιπρόσθετα στην Εθνική ομάδα δε θα μπορούσαν να μην συμπεριληφθούν και οι Γιώργος Χριστοφόρου και Άντρος Αντωνίου, οι οποίοι ακολουθούν φέτος το πρωτάθλημα Drift Kings, με τον Χριστοφόρου να είναι τρίτος μέχρι στιγμής στην βαθμολογία και ο Αντωνίου όγδοος.

Η παρουσίαση της Εθνικής ομάδας Πλαγιολίσθησης έγινε την Τρίτη παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου κ. Μανώλη Κουλουμά, του επίτιμου Προέδρου του Power Drift Club Άντρου Αντωνίου και του Προέδρου του Power Drift ClubΧαράλαμπου Τσουρή, οι οποίοι προχώρησαν σε ομιλίες όπου όλοι ευχήθηκαν για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Για να γίνει εφικτή αυτή η παρουσία στην Ελλάδα σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η εταιρία ΨΑΛΤΗΣ Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS η οποία διαχρονικά στηρίζει το Power Drift Club και ήταν παρόν επίσης στην εκδήλωση με τον κ. Νικόλα Ψάλτη, ο οποίος παρέδωσε και επιταγή ύψους 5000 ευρώ, χορηγία για την Εθνική ομάδα.

Δίπλα στο Power Drift Club και την Εθνική είναι επίσης και η Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, η οποία στηρίζει έμπρακτα το Σωματείο και κατ΄επέκταση τους αθλητές, ενώ υποστηρικτής είναι η εταιρία MCM.

Οι βλέψεις και οι προσδοκίες για τους δύο αγώνες είναι και φέτος ψηλές καθώς οι Κύπριοι οδηγοί έχουν τα φόντα να κοντράρουν στα ίσα τους καλύτερους οδηγούς στην Ευρώπη. Υπάρχουν βάσιμες βλέψεις για μια θέση στο βάθρο ακόμα και για τη νίκη, όπως έγινε πέρυσι και οι δυνατότητες υπάρχουν για να επιτευχθεί ο στόχος.

Μετά τους αγώνες στην Ελλάδα θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Κύπρο διεθνής αγώνας πλαγιολίσθησης. Αυτό το όραμα έπαιρνε αναβολή λόγω και της πανδημίας, όμως φέτος παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά μετά τις προσπάθειες τόσο από πλευράς Άντρου Αντωνίου όσο και από την Κυπριακή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το διήμερο 22-23 Οκτωβρίου στην πίστα Achna Speedway και κύριος χορηγός είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.