RED BULL GRAND PRIX OF THE AMERICAS: Marquez Land!

Όσες φορές αγωνίστηκε επί Αμερικανικού εδάφους κέρδισε, με τις πλείστες αυτόν δια περιπάτου. Ο λόγος για τον Marc Marquez βέβαια ο οποίος για ακόμα μια φορά είδε πρώτος την καρό σημαία στο grand prix που έγινε στο Ostin. Με την τέταρτη νίκη στη συγκεκριμένη πίστα και παράλληλα τη δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα διεύρυνε τη διαφορά από το δεύτερο Lorenzo στους 21 βαθμούς.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα έφυγε πολύ καλά παίρνοντας από νωρίς την πρωτοπορία του αγώνα. Άντεξε στην αρχική πίεση του Andrea Dovisiozo και γύρο με το γύρο εξαφανίστηκε μπροστά, αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλεύουν για τη δεύτερη θέση.

Από την πλευρά του ο Lorenzo δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσει τον συμπατριώτη του και περιορίστηκε στη δεύτερη, όπου από τα μέσα του αγώνα και μετά δεν μπορούσε να τον απειλήσει ούτε όμως και ο ίδιος απειλείτο από άλλο αναβάτη καθώς οι διαφορές που δημιουργηθήκαν μεταξύ των αναβατών ήταν μεγάλες.

Η εξέλιξη του αγώνα έφερε στην τρίτη θέση τον Andrea Iannone ο οποίος κατάφερε να περάσει τις δυο Suzuki και εκμεταλλευόμενος τις πτώσεις που είχαν οι Valentino Rossi,Andrea Dovisiozo και Dani Pedrosa κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η μοναδική μάχη που γινόταν στην πίστα ήταν μεταξύ των δυο εργοστασιακών Suzuki και αυτή κράτησε για μερικούς γύρους μόνο. Νικητής σε αυτή την ενδοοικογενειακή μάχη ήταν ο Maverik Vinales ο οποίος πήρε την τέταρτη θέση μπροστά από τον Aleix Espargaro που έμεινε πέμπτος.

Ακολούθησε στην έκτη θέση ο Pol Espargaro και έβδομος τερμάτισε ο δοκιμαστής της Ducati Michele Piro. Hector Barbera και Stefan Brandl κατέλαβαν την ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.
Όπως είπαμε πιο πριν Valentino Rossi και Andrea Dovisiozo είχαν πτώσεις. Ο πρώτος είναι μεν στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αλλά αν και νωρίς πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αλλάξει τα εις βάρος του δεδομένα. Όσον αφορά τον Andrea Dovisiozo δεν μπορούσε να πιστέψει στην ατυχία έχει τους τελευταίους δυο αγώνες. Στην Αργεντινή εμβολίστηκε από τον Andrea Iannone και χθες συνέβη το ίδιο περιστατικό με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά τον Dani Pedrosa, με αποτέλεσμα να έχει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα πτώση. Ο Ισπανός προς τιμήν του βεβαία, κατευθύνθηκε στα γκαράζ της Ducadi πριν από το τέλος του αγώνα για να απολογηθεί στον συναθλητή του. Πτώσεις είχαν επίσης και οι Bradley Smith και Cal Crutchlow.

Ο επόμενος αγώνας για το συναρπαστικό πρωτάθλημα του motogp συνεχίζετε με φυσιολογικά για την Ευρώπη ωράρια, στην Ισπανία, στην πίστα της Jerez το τριήμερο 22-24 Απριλίου.