Circuit of Ireland Rally 2016: Νίκη εντός έδρας

Ο Ιρλανδός Craig BREEN ήταν ο νικητής στο Circuit of Ireland Rally,δεύτερου  αγώνα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο BREEN τέθηκε επικεφαλής στην τρίτη ειδική διαδρομή κλείνοντας την πρώτη μέρα με πλεονέκτημα μισού λεπτού. Τη δεύτερη μέρα όμως ένα σπινάρισμα σε συνδυασμό με λάθος επιλογή ελαστικών (έτρεχε με τη μαλακή γόμα της Michelin) έφερε τον πρωταθλητή Kajetan KAJETANOWICZ σε απόσταση βολής καθώς η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στα 10 δευτερόλεπτα. Ο πολωνός συνέχισε να πιέζει μειώνοντας περισσότερο την απόσταση στα 5.2 δευτερόλεπτα καθώς ο BREEN χτύπησε σε πέτρα καταστρέφοντας το πίσω αριστερό ελαστικό. Αντέδρασε όμως άμεσα κερδίζοντας την τελευταία ειδική και παράλληλα τον αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο KAJETANOWICZ τερμάτισε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στη δεύτερη θέση ανεβαίνοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα εκμεταλλευόμενος την απουσία του νικητή του πρώτου αγώνα Alexey Lukyanuk, ο οποίος κατέστρεψε το αυτοκίνητο του σε test πριν από τον αγώνα.
Ο Alastair Fisher έχοντας γρήγορη και σταθερή απόδοση κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση σε ένα αγώνα όπου τις δυο προηγούμενες χρονιές όπου είχε εγκαταλείψει. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο τοπικός οδηγός Josh Moffett και πέμπτος ο Jonathan GREER.    2

Στην κατηγορία ERC 2 νικητής για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα αναδείχθηκε ο Πολωνός Wojciech CHUCHALA με Subaru Impreza.
Στην κατηγορία ERC 3 τρία Opel κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις με τον Łukasz Pieniążek να είναι η έκπληξη του αγώνα, τερματίζοντας μπροστά από τους εργοστασιακούς Chris INGRAM και Marijan GRIEBEL.

Ο επόμενος αγώνας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το SEAJETS Acropolis Rally το οποίο θα διεξαχθεί στις 6-8 Μαΐου.