Gran Premio Motul de la República Argentina: Κατενθουσιασμένος ο Marquez

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα με πολλές εναλλαγές θέσεων και πολλές πτώσεις νικητής αναδείχθηκε ο Marc Marquez με το Valentino Rossi να τερματίζει δεύτερος και το πόντιουμ να συμπληρώνει ο Dani Petrosa.

Μετά την εκκίνηση ο Antrea Doviziozo πήρε κεφάλι όμως η απάντηση ήρθε νωρίς από τους Rossi και Marquez οι οποίοι μέχρι τα μισά του αγώνα εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση. Μετά την είσοδο στα pits για αλλαγή μηχανής ο Marquez άνοιξε το γκάζι και δημιούργησε νωρίς απόσταση 3 δευτερολέπτων από τον Rossi ο οποίος ήταν φανερά εκτός ρυθμού με τη δεύτερη μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας στο τέλος να πανηγυρίσει μια εύκολη νίκη.

Πίσω η μάχη για τη δεύτερη θέση φούντωσε καθώς οι Vinales, Doviziozo και Iannone έφτασαν τον Rossi πιέζοντας τον ασφυκτικά. Κάπου εκεί άρχισαν τα δράματα με τον Vinales να έχει πτώση και τους Doviziozo και Iannone να περνούν τον Rossi ρίχνοντας τον τέταρτο. Η εσωτερική μάχη της Ducati συνεχίστηκε μέχρι τον τελευταίο γύρο όπου δύο στροφές πριν τον τερματισμό ο Iannone στην προσπάθεια του να μπει από την εσωτερική έχασε τη μοτοσυκλέτα με αποτέλεσμα να παρασύρει μαζί του και τον Doviziozo. Από τη πτώση των δυο κερδισμένος δεν ήταν άλλος από τον Rossi που πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa.

Στην τέταρτη θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του τερμάτισε ο Eugene Laverti ενώ ακολούθησαν στην πέμπτη και έκτη θέση οι Barbera και Pol Espargaro αντίστοιχα. Έβδομος είδε την καρό σημαία ο Stefan Bradl, όγδοος τερμάτισε ο Bradley Smith, ένατος ο Tito Rabat και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Alvaro Bautista.
Ο νικητής του πρώτου αγώνα Lorenzo ήταν εκτός ρυθμού έχοντας μάλιστα πτώση που τον έριξε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πτώση στον αγώνα είχαν επίσης οι Redding,Baz,Miller και Hernandez.

Η διοργανώτρια αρχή (Dorna) λόγο του καινούργιου ελαστικού που έφερε για τον αγώνα η Michelin, αποφάσισε όπως οι αναβάτες αλλάξουν υποχρεωτικά μηχανή στο μέσο του αγώνα, μειώνοντας παράλληλα και τους γύρους για λόγους ασφάλειας.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του motogp θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο 8-10 Απρίλιου στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πίστα του Ostin στο Texas.