Gran Premio Red Bull de España: Αγώνας-Ο παλιός είναι αλλιώς!!

Στα 37 του χρόνια ακόμα μπορεί να κερδίζει αγώνες στην κορυφαία κατηγορία μοτοσυκλετών, βάζοντας γυαλιά σε νεότερους αναβάτες. Ο Valentino Rossi κατάφερε να κερδίσει το σημερινό αγώνα στη Herez, άλλα αυτό που κάνει περισσότερη εντύπωση δεν είναι καθεαυτό η νίκη αλλά ο τρόπος που κέρδισε. Εκκινώντας από την πρώτη θέση κατάφερε να κρατηθεί και να στρίψει πρώτος στην πρώτη στροφή, κρατώντας πίσω του τον Jorge Lorenzo. Έμεινε μπροστά κρατώντας στα αρχικά στάδια του αγώνα αμυντική γραμμή που δεν επέτρεπε στον Lorenzo να περάσει. Από την πλευρά του ο Ισπανός κατάφερε στο δεύτερο γύρο να περάσει πρώτος αλλά ο Rossi απάντησε αμέσως ξαναπερνώντας μπροστά. Άνοιξε μια διαφορά της τάξης των δυο δευτερολέπτων και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Lorenzo προσπάθησε και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά, όμως ο Rossi για ακόμα μια φορά είχε την απάντηση καταφέρνοντας στο τέλος να πανηγυρίσει την 113η νίκη.

Στη δεύτερη θέση έμεινε τελικά ο Lorenzo ο οποίος έδειξε στα αρχικά στάδια του αγώνα να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ομόσταυλό του, καθώς το γυρολόγιο του ήταν πιο αργό. Μετά το τέλος του αγώνα ήταν εμφανώς απογοητευμένος και στις δηλώσεις του είπε ότι είχε πρόβλημα με το πίσω ελαστικό, καθώς αυτό περιστρεφόταν στην ευθεία αναγκάζοντάς τον να κόψει το ρυθμό του.

Την τρίτη θέση στο βάθρο συμπλήρωσε ο Marc Merquez. O Ισπανός ξεκίνησε τον αγώνα έχοντας την ίδια γόμα με τους αναβάτες της Yamaha (σκληρή γόμα μπροστά, μέτρια γόμα πίσω) και σε δηλώσεις του είπε ότι αντιμετώπισε και αυτός πρόβλημα με τα ελαστικά, το οποίο τον ανάγκασε μετά το μέσο του αγώνα να κάνει διαχείριση των ελαστικών μη μπορώντας έτσι να ακολουθήσει το ρυθμό των αντιπάλων του. Με την τρίτη θέση που πέτυχε συνεχίζει να προηγείται στη βαθμολογία. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο έτερος αναβάτης της Repsol Honda, Dani Pedrosa ο οποίος άντεξε στην πίεση του Aleix Espargaro που τερμάτισε πέμπτος. Στην έκτη θέση πλασαρίστηκε ο Maverick Vinales και έβδομος τερμάτισε ο Andrea Iannone.

O Pol Epargaro τερμάτισε στην όγδοη θέση, ένατος ολοκλήρωσε ο Eugene Laverty και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Hector Barbera.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί επί Γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα του Le Mans το τριήμερο 6-8 Μαΐου.