Ανάβαση Λευκάρων: Νικητής ο Κωνσταντίνου

Ο Κώστας Κωνσταντίνου ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου αγώνα για το πρωτάθλημα αναβάσεων για τη φετινή χρονιά. Μετά από αρκετά χρόνια αυτοκίνητο με κίνηση στους δυο τροχούς κατάφερε να κερδίσει αγώνα ανάβασης, φέρνοντας τούμπα όλα τα προγνωστικά. Ο Κωνσταντίνου οδηγώντας Nissan Silvia της ομάδας ENEOS, εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που είχαν δύο εκ των φαβορί για τη νίκη (Καπετάνιος & Αντρέου) και με χρόνο 2.21:4 στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο οποίος ήταν μακράν ο καλύτερος της μέρας, πήρε πανάξια τη νίκη. anavasilefkara1
Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το δεύτερο Silvia της ομάδας της ENEOS με οδηγό τον Φαίδωνα Ιάσονος ο οποίος κυριολεκτικά στο νήμα κέρδισε τον Αβραάμ Αβραάμ με μόλις 2 δέκατα να τους χωρίζουν. Ο έμπειρος Αβραάμ οδηγώντας το Nissan Puslar στο όριο όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε, εκτός από την τρίτη θέση γενικής κέρδισε και την κατηγορία RC E1 στην οποία συμμετείχε. Τον Αβραάμ ακολούθησε στην τέταρτη θέση ο Σάββας Αλεξάνδρου με Mitsubishi Colt. Πέμπτος γενικής πλασαρίστηκε ο Γιάννος Φούρναρης με το γνωστό Ford Escord.
Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Ευγενίου με Subaru Impreza και έβδομος ο Χρίστος Πολυκάρπου με BMW M3. Με Honda Civic ολοκλήρωσε τον αγώνα στην όγδοη θέση ο Στέλιος Κυθρεώτης. Δυόμιση χρόνια αποχής για τον Ευτύχιο Τρύφωνος ήταν αρκετά. Ο Λεμεσιανός οδηγός επανήλθε στην αγωνιστική δράση τερματίζοντας ένατος στον αγώνα, με τον Γιάννο Χριστοφή με Mitsubishi Cold να συμπληρώνει τη δεκάδα.
Μεγάλοι άτυχοι του αγώνα οι Γιάννης Καπετάνιος (EVO 7) και Αντρέου Αντρέας (EVO 3) οι οποίοι είδαν τα αυτοκίνητα τους να παρουσιάζουν μηχανικό πρόβλημα στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή, εγκαταλείποντας άδοξα τον αγώνα. Εγκατέλειψαν επίσης τα αδέρφια Νίκος και Άδωνης Σπρύρου με Honda Civic.

anavasilefkara2Φιλοξενούμενος στον αγώνα ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα πλαγιολίσθησης Πάμπος Χαραλάμπους, ο οποίος με το θηριώδες BMW χάρισε άπλετο θέαμα στου φίλους των αναβάσεων που βρέθηκαν στα Λεύκαρα.
Αν και ο αγώνας ξεκίνησε στις 10:30 με την αναγνωριστική διαδρομή, εντούτοις παρουσίασε αρκετή καθυστέρηση μέχρι να ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα αρκετοί φίλοι των αναβάσεων που πήγαν για να παρακολουθήσουν των αγώνα να αποχωρήσουν πριν το τέλος.