Monster Energy Grand Prix de France-Αγώνας: Με στυλ…πρωταθλητή

Σε ένα αγώνα με απρόβλεπτη εξέλιξη, ο Jorge Lorenzo ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καταφέρνοντας να κερδίσει, ενώ πίσω του γινόταν χαμός. Χαρακτηριστικό ήταν οι πολλές πτώσεις (8 στο σύνολο) χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς για τους αναβάτες.
Εκκινώντας από την πρώτη θέση ο Lorenzo έφυγε μπροστά όπως συνηθίζει και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Μέχρι τα μέσα του αγώνα είχε ανοίξει απόσταση 5 δευτερολέπτων την όποια σταδιακά μmotogpfra2εγάλωνε, με αποτέλεσμα στους τελευταίους γύρους να κάνει βόλτα μέχρι τον τερματισμό, βάζοντας παράλληλα φωτιά στο πρωτάθλημα καθώς τους τρεις πρώτους αναβάτες χωρίζουν 12 βαθμοί.

motogpfra1Πριν γίνει αυτό όμως οι δυο αναβάτες της Ducati Dovizioso και Iannone από τη δεύτερη και τρίτη θέση πίεζαν τον ισπανό και έδειχναν ικανοί να τον φτάσουν. Πιο πίσω ακολουθούσε ο Marc Marquez τέταρτος έχοντας πίσω του τον Valentino Rossi. Μπροστά ο Lorenzo προσπαθούσε να αποσπαστεί και πήρε μικρή ανάσα καθώς ο Iannone είχε πτώση. Οι Dovizioso και Marquez πίεζαν για να μειώσουν την απόσταση από την κορυφή με το Rossi να τους πλησιάζει απειλητικά από πίσω. Ο γιατρός εκκινώντας έβδομος κατάφερε να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη και εν τέλει πέρασε δεύτερος πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Lorenzo.

Με δεκατρείς γύρους να απομένουν για το πέσιμο της καρό σημαίας οι Dovizioso και Marquez που ήταν στην τριπλή μάχη για τη δεύτερη θέση μαζί με τον Rossi, έπεσαν ταυτόχρονα με αποτέλεσμα κάπου εκεί να κριθούν οι δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, με τους αναβάτες της Movistar Yamaha motogp να σημειώνουν το δεύτερο συνεχόμενο 1-2 για το ιαπωνικό εργοστάσιο. Ο Marquez κατάφερε να επαναφέρει τη μοτοσυκλέτα στην πίστα και να τερματίσει ένα γύρο πίσω μαζεύοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς.

motogpfra3Από τις πτώσεις επωφελήθηκε ο Maverick Vinales με Suzuki που συμπλήρωσε την τρίτη θέση στο βάθρο. Προσπάθησε να μειώσει την απόσταση από τον Rossi χωρίς επιτυχία. Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο του Vinales στη μεγάλη κατηγορία και αυτός όπως και η ομάδα του το πανηγύρισαν έξαλλα.