MERC-JORDAN RALLY 2016: Προέλαση Al Attiyah

Η ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους του ράλι Ιορδανίας σήμερα βρήκε τον πρωταθλητή Nasser Al Attiyah (Skoda Fabia R5) να αποκτά άνετο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Ο Al Attiyah ξεκίνησε την προέλαση για ακόμα μια νίκη από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή, κάτι που συνηθίζει άλλωστε, και με το τέλος του πρώτου σκέλους, κερδίζοντας όλες τις ειδικές της μέρας απέκτησε διαφορά 11 λεπτών από το δεύτερο πλήρωμα.

Ο μοναδικός οδηγός που μπόρεσε να ακολουθήσει τον Al Attiyah στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν ο συμπατριώτης του Al Kuwari επίσης με Skoda Fabia R5. Το πάλεψε αλλά είδε τη μεταξύ τους διαφορά να μεγαλώνει μέχρι την ένατη ειδική διαδρομή όπου και εγκατέλειψε. Αποχώρηση από τον αγώνα είχαμε και για τον επίσης καταρινό Al-Suwaidi (Ford Fiesta R5) ο οποίος βρισκόταν στην τρίτη θέση γενικής.

Εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις ο τοπικός οδηγός Khaled Juma με Mitsubishi Lancer EVO 7 πέρασε δεύτερος και την τριάδα συμπληρώνει ο συμπατριώτης του Husam Salem (Mitsubishi EVO 9).
Μόλις 8 από τα 15 πληρώματα συνεχίζουν αύριο δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, έχοντας να αντιμετωπίσουν 8 ειδικές διαδρομές και κατά πάσα πιθανότητα ο Nasser Al Attiyah θα πανηγυρίσει ακόμα μια νίκη διευρύνοντας παράλληλα και το ρεκόρ των περισσότερων νικών το οποίο κατέχει ο ίδιος.

Φωτογραφίες: MMS RALLY