Rallye Monte-Carlo 2019 – Shakedown: Δυνατά ξεκίνησε ο Meeke

Ο πρώτος αγώνας του Kris Meeke με την TOYOTA GAZOO RACING ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο σημερινό shakedown του εναρκτήριου αγώνα της χρονιάς, το Monte-Carlo.


Ο οδηγός του Yaris, στη μήκους 3.35km διαδρομή, κατάφερε να γράψει τον καλύτερο χρόνο αφήνοντας δεύτερο με διαφορά ενός δέκατου του δευτερολέπτου τον παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastien Ogier. Τον τρίτο χρόνο έγραψε ο δεύτερος οδηγός της Citroen, Esapekka Lappi ο οποίος ήταν 0.4 δευτερολέπτου πιο αργός.

«Ο στόχος μου ήταν να βρω το ρυθμό μου. Έκανα μόνο δυο μέρες δοκιμαστικών για αυτό τον αγώνα και αυτό έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου,» ανέφερε ο Meeke, ο οποίος την τελευταία φορά που οδήγησε αγωνιστικό ήταν τον περασμένο Μάιο όταν και τον απέλυσε η Citroen.
«Ξέχασα να πατήσω τα κουμπιά στα δεξιά για το launch control σήμερα το πρωί στην εκκίνηση. Δεν ξεκίνησα καλά την πρώτη φορά. Παρόλο που έκανα δοκιμές εντούτοις όταν είσαι σε αγωνιστικό περιβάλλον νοιώθεις ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στο δεύτερο και τρίτο πέρασμα ήμουν πιο άνετος.»


Ο Ogier ήταν ο ταχύτερος κατά τη διάρκεια του πρώτου περάσματος το οποίο έγινε σε στεγνή άσφαλτο και παρέμεινε εκεί μέχρι και την τρίτη διέλευση. Ακολούθως τα ηνία ανέλαβε ο Meeke ο οποίος πραγματοποίησε συνολικά πέντε διελεύσεις.

Το πρωινό ήταν καλό για την Toyota αφού είδε τους άλλους δυο οδηγούς της, Ott Tanak και Jari-Matti Latvala να ολοκληρώνουν στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα, με τον Thierry Neuville να ολοκληρώνει στην έκτη θέση με το Hyundai i20. Όσον αφορά τον Sebastien Loeb, ο Αλσατός ήταν 10ος και παραδέχτηκε ότι η προετοιμασία του ήταν μηδαμινή μετά το λίγο χρόνο που είχε επιστρέφοντας απο το Dakar. «Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω,» είπε, «ήρθα εδώ να αγωνιστώ με ένα καινούργιο αυτοκίνητο έχοντας μόνο μιάμιση μέρα δοκιμών και αυτό θα είναι πολύ περίπλοκο. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πολλή αυτοπεποίθηση καθώς με δυο περάσματα από τις αναγνωρίσεις και ένα μεγάλο αγώνα σαν και αυτόν οι σημειώσεις δεν πρόκειται να είναι τέλειες.»


Αποτελέσματα Shakedown:

1. Kris Meeke Toyota Yaris 1min 56.8sec
2. Sébastien Ogier Citroën C3 + 0.1sec
3. Esapekka Lappi Citroën C3 + 0.5sec
4. Ott Tänak Toyota Yaris + 0.8sec
5. Jari-Matti Latvala Toyota Yaris + 1.2sec
6. Thierry Neuville Hyundai i20 + 1.6sec
7. Teemu Suninen Ford Fiesta + 1.7sec
8. Elfyn Evans Ford Fiesta + 2.0sec
9. Andreas Mikkelsen Hyundai i20 + 2.5sec
10. Sébastien Loeb Hyundai i20 + 2.9sec