Rallye Monte-Carlo 2019 – Μέρα 1η: Ο Tanak δίνει το ρυθμό

Με δυο νυκτερινές ειδικές διαδρομές την Πέμπτη ξεκίνησε ο αγώνας στο Monte-Carlo. Οι δύσκολες συνθήκες και η επιλογή ελαστικών έπαιξαν το δικό τους ρόλο και αυτό φάνηκε στους χρόνους των πληρωμάτων.


Ο Ott Tanak (Yaris) είναι ο οδηγός που δίνει το ρυθμό μέχρι στιγμής καθώς προηγείται στον αγώνα. Ο Εσθονός κατάφερε να κερδίσει την πρώτη ειδική, ενώ στη δεύτερη ολοκλήρωσε τρίτος, με αποτέλεσμα να έχει προβάδισμα 9.1 δευτερολέπτων από το δεύτερο Sebastien Ogier (C3).


Από την πλευρά του ο πρωταθλητής κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός με το νέο του αυτοκίνητο και παρά τη λάθος επιλογή ελαστικών που έκανε, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε, εντούτοις εξακολουθεί να είναι σε απόσταση βολής.


Αυτός που ρίσκαρε περισσότερο με τα ελαστικά ήταν ο Thierry Neuville ο οποίος έχασε αρκετό χρόνο στην πρώτη ειδική. Στη δεύτερη, οι συνθήκες του επέτρεψαν να πιέσει, να κερδίσει και να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά καθώς η διαφορά του από την κορυφή μειώθηκε στα 14.1 δευτερόλεπτα.


Από κει και πέρα είναι το χάος. Ο τέταρτος Lappi (C3) είναι ήδη 45 δευτερόλεπτα μακριά από τον TanaK και βρίσκετε σε μια τριπλή μάχη μαζί με τους Jari-Matti Latvala (Yaris) και Elfyn Evans (Ford Fiesta).


Ο Kris Meeke (Yaris) παρά το καλό ξεκίνημα που είχε στην πρώτη διαδρομή όπου ήταν δεύτερος, έχασε χρόνο στη δεύτερη μετά από σκασμένο ελαστικό και προς το παρόν είναι έβδομος. Sebastien Loeb, Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) και Pontus Tidemand (Ford Fiesta) είναι οι οδηγοί που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Yoann Bonato (Citroen C3) τέθηκε επικεφαλής στην κατηγορία WRC 2, ενώ στη νεοσύστατη WRC2 PRO αυτός που προηγείται είναι ο Gas Greensmith (Ford Fiesta).
Ο αγώνας είναι μακρύς, συνεχίζετε την Παρασκευή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα για πρώτη φορά.

Αποτελέσματα 1ης Μέρας

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 26m33.0s
2 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +9.1s
3 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +14.3s
4 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +45.2s
5 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +46.4s
6 Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +48.2s
7 Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +53.8s
8 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +55.2s
9 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +59.6s
10 Pontus Tidemand/Ola Floene (Ford Fiesta WRC) +1m41.1s