Rally Turkey 2019 – Μέρα 3η: Κοντά στη νίκη ο Ogier

Δεν έλειψαν ούτε την τρίτη μέρα τα απρόοπτα και οι ατυχίες στον αγώνα της Τουρκίας. Οι σκληρές ειδικές έφθειραν αρκετά τα ελαστικά και οι οδηγοί δεν μπορούσαν να πιέσουν στο μάξιμουμ. Επίσης η αναμενόμενη μάχη μεταξύ των Ogier και Neuville δεν έγινε ποτέ καθώς ο Βέλγος είχε έξοδο λόγω περιορισμένης ορατότητας, με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο και θέσεις.

Το τέλος της τρίτης μέρας βρίσκει τον Sebastien Ogier (Citroen C3) να είναι σε θέση νίκης. Ο Γάλλος, απαλλαγμένος νωρίς από την πίεση του Neuville, οδήγησε χωρίς πίεση και κατάφερε να καλύψει την εις βάρος του διαφορά που είχε από τον ομόστυλο του Esapekka Lappi (Citoen C3), περνώντας στην πρωτοπορία. Παρά το γεγονός ότι προηγείται, εντούτοις η διαφορά του δε ξεπερνά τα 2 δέκατα, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι αύριο οι δυο τους να μην εμπλακούν σε μάχη και να διατηρήσουν τις θέσεις τους ως έχουν.

Από την πλευρά του, ο Lappi ξεκινώντας τελευταίος στις ειδικές και έχοντας καθαρή γραμμή κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό του αγώνα και να κρατά πίσω του τον επιτιθέμενο Ogier. Ένα λάθος στην προτελευταία ειδική της μέρας τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και την πρώτη θέση, όμως ακόμα και έτσι η Citroen είναι πολύ κοντά σε τερματισμό 1-2.

Περισσότερο από ένα λεπτό και τρίτος πίσω από τα Citroen είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Ο Νορβηγός κατάφερε να καλύψει τη διαφορά που είχε από τον τρίτο Suninen, παρά το γεγονός ότι είχε τετακέ στην όγδοη ειδική.

Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) προσπάθησε να οδηγήσει γρήγορα και παράλληλα να αποφύγει τυχών ζημιές. Αυτή η προσέγγιση δεν απόδωσε όπως θα ήθελε καθώς έχασε χρόνο και την τρίτη θέση από την Mikkelsen. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 9.8 δευτερόλεπτα και με αυτά τα δεδομένα εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή η μάχη για την τρίτη θέση.

Πέμπτος είναι ο Dani Sordo (Hyundai I20) ενώ την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris). Ο Thierry Neuville ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί ο άτυχος της μέρας, σημείωσε ανταγωνιστικούς χρόνους παρά την έξοδο που είχε, κερδίζοντας μάλιστα και μια ειδική διαδρομή.

Όσον αφορά τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ott Tanak, ο Εσθονός τέθηκε εκτός αγώνα στην απλή διαδρομή μετά που αντιμετώπισε ηλεκτρικό πρόβλημα. Αύριο, σε περίπτωση που επανέλθει θα μπορεί να διεκδικήσει βαθμούς μόνο από την power stage.

Τα δεδομένα άλλαξαν στην κατηγορία WRC2 PRO. Ο πρωτοπόρος Jan Kopecky (Skoda Fabia) είχε σκασμένο ελαστικό με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει δεύτερος. Αυτός που πλέον προηγείται είναι ο Gus Greensmith (Ford Fiesta R5) ο οποίος είναι ένα λεπτό μπροστά. Τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Kalle Rovanpera.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Όπως είδαμε και σήμερα οι σκληρές ειδικές μπορούν να καθορίσουν το αποτέλεσμα καθώς οι κοφτερές πέτρες καταστρέφουν εύκολα τα ελαστικά. Η Citroen είναι κοντά σε ένα μεγάλο θρίαμβο και το μόνο που απομένει είναι να βγουν αλώβητα τα αυτοκίνητα από τις τέσσερις τελευταίες διαδρομές.