Rally Turkey 2019: Εμφαντικό 1-2 από τη Citroen

Σε θρίαμβο της Citroen εξελίχθηκε ο αγώνας της Τουρκίας καθώς ο Γάλλος κατασκευαστής είδε τα δυο C3 των Ogier και Lappi να τερματίζουν στις δυο πρώτες θέσεις. Κατάφεραν να βγουν αλώβητα από τις σκληρές ειδικές καθώς δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα, εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους.

Οι διαφορές που δημιουργήθηκαν μετά τη χθεσινή μέρα, έδιναν σαφές προβάδισμα στη Citroen, καθώς οι οδηγοί της ήταν στις δυο πρώτες θέσεις με τους υπόλοιπους ανταγωνιστές να είναι πέραν του ενός λεπτού μακριά.

Σήμερα κινήθηκαν εκ του ασφαλούς μένοντας μακριά από προβλήματα, αν και στην προτελευταία ειδική ο Esapekka Lappi καρδιοχτύπησε αφού το αυτοκίνητο παραλίγο να φύγει από το δρόμο. Ακόμα και έτσι κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα.

Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Sebastien Ogier πίεσε μόνο στην power stage καταφέρνοντας εκτός από τη νίκη να πάρει και τρείς έξτρα βαθμούς. Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα ο Γάλλος έχει ξαναμπεί στη μάχη του τίτλου καθώς η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ott Tanak μειώθηκε στους 17 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20). Ο Νορβηγός ήταν στη μάχη για την τρίτη θέση με τον Teemu Suninen. Κινήθηκε γρήγορα και σήμερα, τερματίζοντας σε δυο ειδικές δεύτερος, ενώ παράλληλα κέρδισε και την προτελευταία ειδική και έτσι δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον οδηγό της Ford.

Ο Teemu Suninen δεν είχε απάντηση σε καμία από τις τέσσερις ειδικές σήμερα και έτσι περιορίστηκε στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Dani Sordo (Hyundai i20) και με αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Mikkelsen, έδωσαν βαθμούς στη Hyundai για το πρωτάθλημα κατασκευαστών και έτσι ο Κορεάτης κατασκευαστής όχι μόνο παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία αλλά αύξησε τη διαφορά από την TOYOTA GAZOO Racing στους 29 βαθμούς.

Το μοναδικό κίνητρο που είχαν σήμερα οι οδηγοί της Toyota ήταν οι βαθμοί της power stage, καθώς μετά τη χθεσινή καταστροφική μέρα έμειναν μακριά από τις θέσεις του βάθρου.

Οι Jari-Matti Latvala και Kris Meeke τερμάτισαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσε ο Thierry Neuville. Όσον αφορά τον Ott Tanak, κινήθηκε ελεύθερα, καταφέρνοντας να κερδίσει την power stage και να πάρει πέντε βαθμούς.

Στην κατηγορία WRC2 PRO, παραλίγο να έρθουν τα πάνω κάτω. Ο πρωτοπόρος Gus Greensmith (Ford Fiesta R5) στην τελευταία ειδική είχε έξοδο με αποτέλεσμα να ανατραπεί το αυτοκίνητο. Κατάφερε όμως να το επαναφέρει στο δρόμο και να κερδίσει την κατηγορία μπροστά από τους δυο οδηγούς της Skoda, Jan Kopecky και Kalle Rovanpera.

Απομένουν τρείς αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και μετά τα αποτελέσματα της Τουρκίας το πρωτάθλημα απέκτησα ξανά ενδιαφέρων. Ο επόμενος αγώνας είναι στη Μεγάλη Βρετανία στις αρχές Οκτωβρίου, με τη σεζόν να ολοκληρώνετε με τους αγώνες σε Ισπανία και Αυστραλία.

Αποτελέσματα/Βαθμολογίες