O βετεράνος του Dakar Mark Coma μαζί με τον Fernando Alonso στην TOYOTA Gazoo Racing

Ο Marc Coma, πέντε φορές νικητής του Dakar Rally στην κατηγορία μοτοσυκλετών και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του FIM Cross-Country, θα συνεργαστεί με τον Fernando Alonso ως συνοδηγός του στην ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing, καθώς το δίδυμο συνεχίζει σε ένα εντατικό πρόγραμμα rally raid με το Toyota Hilux.

Ένας έμπειρος συνοδηγός, Marc Coma είναι 42 ετών. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Dakar Rally το 2002, όταν αγώνας είχε ακόμη την βάση του στην Αφρική. Με σχεδόν δύο δεκαετίες στο άθλημα, ο πρόσφατα ως Αθλητικός Διευθυντής του Dakar Rally, βρίσκεται σε τέλεια θέση για να συνεργαστεί με τον Fernando, δύο φορές νικητή του Le Mans 24 Hours, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 και νικητή του 24 Hour Daytona, καθώς και οι δύο βετεράνοι του μηχανοκίνητου πιέζουν τα δικά τους όρια στη μετάβαση τους σε ένα νέο κομμάτι του μηχανοκίνητου αθλητισμού – Ο Fernando στοrally raid και ο Marc από τους δύο στους τέσσερις τροχούς.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων δοκιμαστικών στη Ναμίμπια και την Πολωνία, το εξαιρετικά επιτυχημένο ισπανικό δίδυμο έδειξε την αποφασιστικότητα και τις δεξιότητές του, προχωρώντας γρήγορα μέσα από τους προγραμματισμένους στόχους της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, η TOYOTA GAZOO Racing αποφάσισε να αγωνιστεί με τον Fernando και Marc στο Lichtenburg 400, 5ο γύρο του South Africa Cross Country, που θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική στις 13-14 Σεπτεμβρίου. Προγραμματισμένος αρχικά ως μη ανταγωνιστικός αγώνας, το πλήρωμα θα δοκιμαστεί σε ένα αγώνα rally raid για πρώτη φορά.

Ο αγώνας του Lichtenburg 400 αποτελείται από όλα τα είδη εδαφών, από περάσματα μέσω ξηρών ποταμών, τόσο τεχνικές όσο και γρήγορες ειδικές διαδρομές. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα βρίσκεται στους εκθεσιακούς χώρους Lichtenburg απο όπου η διαδρομή θα κατευθυνθεί νότια προς την πόλη Coligny, πριν κινηθεί ανατολικά προς το Koster και τελικά στραφεί προς τα βόρεια και τις εκθεσιακές εγκαταστάσεις.

Ο Glyn Hall, επικεφαλής της ομάδας είπε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε μαζί τον Marc με τον Fernando. Η συνδυασμένη εμπειρία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή και μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη συναρπαστική πρόοδο που σημειώνουν με το Hilux σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γνωρίζαμε πάντοτε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ήταν εντατικό, αλλά ο Fernando και ο Marc απέδειξαν πραγματικά την ικανότητά τους να συνεργαστούν, τόσο πολύ που κατάφεραν να διπλασιάσουν τα προγραμματισμένα χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια των τεστ της περασμένης εβδομάδας στην Πολωνία. Στην πραγματικότητα, μας εντυπωσίασε τόσο πολύ η απόδοση του πληρώματος κατά τη διάρκεια του χθεσινού shakedown, σε τμήματα του Lichtenburg 400 και αποφασίσαμε να τρέξουν στον αγώνα του Σαββάτου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι Fernando και Marc θα συμμετάσχουν σε ένα rally raid, οπότε θα είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για να μάθουν πώς να χειριστούν τη σκόνη από τους άλλους ανταγωνιστές”.

Fernando Alonso: “Η συνεργασία με τον Marc ήταν φανταστική. Έχω τη δυνατότητα να μάθω πολλά από αυτόν για το Rally Raid χάρη στον πλούτο γνώσης και εμπειρίας του σε αυτό το είδος του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν πρέπει να οδηγούμε εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι άνετα με το άτομο στο αυτοκίνητο μαζί σου. Ο Marc και εγώ προχωρούμε πολύ καλά και εργαζόμαστε αποτελεσματικά ως ομάδα. Ανυπομονώ για την κατάρτιση σε περιβάλλον ανταγωνισμού για πρώτη φορά η οποία θα είναι πολύ διαφορετική από τις ιδιωτικές μας δοκιμές, οπότε θα είναι μια καλή πρόκληση και εμπειρία μάθησης για μένα στο Hilux”.

Marc Coma: “Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα στην ομάδα αυτή και μπόρεσα να μοιραστώ την εμπειρία του Rally Raid με τον Fernando. Παρόλο που έχω πολύ καιρό σε αυτό το άθλημα, είναι ακόμα μια νέα πρόκληση για μένα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρισκόμουν στο κάθισμα του συνοδηγού σε ένα Hilux. Ακόμα, αυτή η νέα πρόκληση πραγματικά με ενθουσιάζει γιατί είμαι βέβαιος ότι μπορώ να φέρω κάτι στην TOYOTA GAZOO Racing και θέλω να πιέσω τα όριά μου για να δώσω το καλύτερο δυνατό. Ο Φερνάντο και εγώ δουλεύουμε πολύ καλά μαζί και μπορώ να δω ότι είναι πραγματικά μεθοδικός στην προσέγγισή του. Επίσης, προσαρμόζεται πολύ καλά στην οδήγηση του Hilux και βλέπουμε βελτιώσεις όχι μόνο μέρα με τη μέρα, αλλά και μετά από κάθε φορά που οδηγά”.