Rally Turkey 2019 – Μέρα 2η: Αγώνας επιβίωσης

Όπως ακριβώς προβλέφθηκε, έτσι ακριβώς εξελίχθηκε η δεύτερη μέρα του αγώνα στην Τουρκία. Ο καιρός (Ζέστη και βροχή μετά την 5η ειδική) και οι πέτρες στις ειδικές έπαιξαν το δικό τους ρόλο, με την ομάδα της TOYOTA GAZOO Racing να δέχεται τα περισσότερα πλήγματα από τους υπόλοιπους.

Το τέλος της δεύτερης μέρας βρίσκει τον Esapekka Lappi (Citroen C3) πρώτο στη γενική κατάταξη. Ο Φιλανδός, ξεκινώντας από τις πίσω θέσεις στη σειρά εκκίνησης και έχοντας καθαρή γραμμή μπροστά του κατάφερε να περάσει πρώτος στη γενική κατάταξη μετά την τρίτη ειδική και ακολούθως έγραψε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα από την 38αρα ÇETIBELI, αυξάνοντας το προβάδισμα του.

Και ενώ ο Lappi μεγάλωνε τη διαφορά από τους υπόλοιπους, πίσω του γινόταν ένας πραγματικός χαμός. Χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι στιγμής, ο Sebastien Ogier (Citroen C3) κατάφερε να κρατηθεί ψηλά στη γενική κατάταξη και εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα των υπολοίπων είναι προς το παρόν δεύτερος, 17 δευτερόλεπτα πίσω από τον ομόσταυλο του.

Κάνοντας άλμα πέντε θέσεων, ο Thierry Neuville (Hyundai i20) ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα στην τρίτη θέση. Ο Βέλγος βρέθηκε στην όγδοη θέση μετά τη δεύτερη ειδική. Στο πρώτο πέρασμα από τις τρείς ειδικές της μέρας είχε πρόβλημα κρατήματος και πρόσφυσης το οποίο φάνηκε ότι διορθώθηκε μετά το ενδιάμεσο σέρβις καθώς στην επανάληψη κινήθηκε σαφώς καλύτερα ροκανίζοντας τη διαφορά από τον Ogier.

Πλέον, είναι 0.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο και αύριο αναμένονται μεγάλες μάχες. Ο Teemu Suninen (Ford Fiesta), είναι τέταρτος. Ο Φιλανδός απέφυγε τα προβλήματα, όμως από ότι φάνηκε μέχρι στιγμής δεν μπορεί να απειλήσει τους προπορευόμενους του.

Πέμπτος είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ο οποίος ήταν στη μάχη για την πρώτη θέση μέχρι και την πέμπτη ειδική. Η λάθος επιλογή ελαστικών που έκανε στο δεύτερο πέρασμα, σε συνδυασμό με τη βροχή και τη λάσπη, όχι μόνο τον άφησε εκτός διεκδίκησης της νίκης, αλλά παράλληλα έχασε αρκετό χρόνο και θέσεις.

Στην έκτη θέση είναι ο τρίτος οδηγός της Hyundai,Dani Sordo. Εκμεταλλεύτηκε και αυτός τα προβλήματα των προπορευόμενων οδηγών, ενώ ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία ειδική της μέρας.

Όσο τυχερή ήταν πέρυσι η TOYOTA τόσο άτυχη είναι φέτος. Ο Tommi Makinen είδε και τους τρείς του οδηγούς να χάνουν χρόνο και θέσεις από σκασμένα ελαστικά και να μένουν μακριά από τους στόχους τους. Αυτός που αδικήθηκε περισσότερο από όλους ήταν ο Jari-Matti Latvala ο οποίος έδειχνε να έχει την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσει.

Στην κατηγορία WRC2 PRO, ο Jan Kopecky (Skoda Fabia) απέκτησε με το τέλος της δεύτερης μέρας προβάδισμα νίκης αφού η διαφορά του από το δεύτερο Gus Greensmith (Ford Fiesta R5) είναι σχεδόν στα τρία λεπτά. Ο κυριότερος του αντίπαλος και ομόσταυλος του Kalle Rovanpera είχε σκασμένο ελαστικό στην εναρκτήρια ειδική της μέρας κάτι που τον έκανε να χάσει τη συγκέντρωση του και να φέρει τούμπα το αυτοκίνητο. Κατάφερε να ολοκληρώσει τη μέρα, όμως τα 10 λεπτά που έχασε κατά τη διάρκεια του σκέλους δεν του αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές συνεχίζετε ο αγώνας αύριο όπου μεταξύ αυτών είναι και η μήκους 33km ειδική YEŞILBELDE.

Αποτελέσματα 2ης μέρας