Ο Mikko Hirvonen στο Cyprus Rally

Ο Mikko Hirvonen, ο οποίος αγωνίστηκε στο WRC με τις ομάδες της Subaru και Ford, θα τρέξει στο επερχόμενο Cyprus Rally, προτελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο Hirvonen ο οποίος ολοκλήρωσε τέσσερις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη δεύτερη θέση, θα τρέξει στον Εθνικό μας αγώνα με ένα Ford Fiesta R5 της ομάδας του Markko Martin (MM-Motorsport) και συνοδηγός του θα είναι ο συμπατριώτης του Jarno Ottman.

«Έχω ευχάριστες αναμνήσεις από το Cyprus Rally από τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς τερμάτισα δυο φορές στο βάθρο», ανέφερε ο 39χρονος. «Όμως το βάθρο αυτή τη φορά θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτώ καθώς πρώτο μου μέλημα είναι να διασκεδάσω σε ένα αγώνα με μεγάλες προκλήσεις. Πάντα μου άρεσε να επισκέπτομαι την Κύπρο και υπάρχει μια αίσθηση από “Dakar’ σε ορισμένες ειδικές. Έχοντας τρέξει τρείς φορές στο Dakar, μου αρέσει αυτού του είδους η πρόκληση καθώς πρέπει να οδηγήσεις με στρατηγική παρά flat out. Γνωρίζω τον Markko Martin εδώ και πολύ καιρό και η Κύπρος είναι ένας εξαιρετικός αγώνας για να τρέξω. Είναι πολύ καλά οργανωμένος με απαιτητικές ειδικές διαδρομές».

Ο Hirvonen έκανε πέντε εμφανίσεις στο ERC πριν ξεκινήσει την καριέρα του στο WRC. Στα πλαίσια της προετοιμασίας του εν όψη του Cyprus Rally έτρεξε στο χωμάτινο αγώνα Lõuna-Eesti Ralli νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Παρόλο που δε θα δώσω και πολλή σημασία στους χρόνους που θα γράφω στην Κύπρο, εντούτοις είπα στον Markko ότι προτιμώ να μάθω το Fiesta και την ομάδα πριν από την Κύπρο. Κάνοντας τον αγώνα στην Εσθονία, ήταν μια καλή προπόνηση και επίσης πολύ χρήσιμη καθώς είχαμε ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα το οποίο εύκολα θα μπορούσε να παρουσιαστεί στην Κύπρο και να μας καταστρέψει τον αγώνα».