RALLY SWEDEN 2020 – Μέρα 1η: Evans στην κορυφή

Τα Toyota Yaris WRC των Elfyn Evans και Kalle Rovanpera βρίσκονται στο 1-3, με τον Ott Tanak ανάμεσά τους.

Όπως αναμενόταν η σειρά εκκίνησης έπαιξε τον ρόλο της, αφού οι συνθήκες για τους οδηγούς που εκκινούσαν στο τέλος ήταν ακόμα πιο περίεργες. Έτσι, σε συνδυασμό με την ταχύτητά του ο Elfyn Evans, κατάφερε να βρίσκεται στην πρώτη θέση, με μία μικρή αλλά ικανοποιητική διαφορά σε αναλογία με τις ειδικές που έγιναν.

Ο Ott Tanak πίεζε στο όριο, αλλά δυσκολεύτηκε με την σειρά εκκίνησης, κερδίζοντας την δεύτερη και την τελευταία ειδική. Ωστόσο η διαφορά του από την κορυφή παραμένει μικρή.
Ο Rovanpera έδειξε από τα χθεσινά shakedown ότι μπορεί να κινηθεί γρήγορα, και αυτό έκανε και σήμερα, σημειώνοντας χρόνους σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα. Παρόλα αυτά, έκανε ένα λάθος στην πρώτη στροφή της τελευταίας ειδικής και έχασε μερικά δευτερόλεπτα.
Λίγο πιο πίσω, στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο Sebastien Ogier, που οδηγάει χωρίς πολλά ρίσκα, με τον Esapekka Lappi να τον ακολουθεί. Ο Φινλανδός δήλωνε στο τέλος των ειδικών ότι οδηγούσε στο όριο και δεν μπορούσε να καταλάβει που χάνει τόσο χρόνο από τους μπροστά οδηγούς.

Σε παρόμοιο ρυθμό κινήθηκαν και ο Thierry Neuville, που δεν ρίσκαρε, καθώς ήταν πρώτος στον δρόμο και δεν είχε κάποια γραμμή να ακολουθήσει, και ο Craig Breen, που έβρισκε τα πατήματά του ξανά ειδική με την ειδική. Ο Βέλγος δηλώνει ικανοποιημένος με την οδήγησή του αλλά όχι με την θέση που βρίσκεται.

Στις θέσεις 8 και 9 ακολουθούν οι Teemu Suninen και Takamoto Katsuta.
Τέλος, ο Jari-Matti Latvala είχε ένα τετακέ στην 2η ειδική της ημέρας, χάνοντας περίπου 40 δευτερόλεπτα, ενώ στην επόμενη αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Yaris WRC, χάνονται πάνω από 1 λεπτό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να διορθώσει το πρόβλημα και εγκατέλειψε πριν την τελευταία ειδική της ημέρας.

Αποτελέσματα 1ης μέρας
1 E. Evans S. Martin Toyota Yaris WRC 30:43.7
2 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 Coupe WRC +8.5
3 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota Yaris WRC +14.3
4 S. Ogier J. Ingrassia Toyota Yaris WRC +17.8
5 E. Lappi J. Ferm Ford Fiesta WRC +20.9
6 T. Neuville N. Gilsoul Hyundai i20 Coupe WRC +23.6
7 C. Breen P. Nagle Hyundai i20 Coupe WRC +24.2
8 T. Suninen J. Lehtinen Ford Fiesta WRC +31.4
9 T. Katsuta D. Barritt Toyota Yaris WRC +49.6

Πηγή:totalracing.gr