ERC 2020: Στόχος η τετράδα για την Emma Falcón

Η Emma Falcón έχει θέσει ως κύριο στόχο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2020 να τερματίζει στις “ψηλές θέσεις”. Η οδηγός από τις Κανάριες Νήσους, νικήτρια του ERC Ladies Trophy το 2018 με ένα Citroen DS3 R3T, είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη δεύτερη της σεζόν με ένα Citroen C3 R5, με το οποίο ξεκίνησε να αγωνίζεται από την περσινή χρονιά. Μετά από την εξοικείωση της με το κορυφαίο Γαλλικό αγωνιστικό, η Falcón θα επιδιώξει να βελτιωθεί περισσότερο τη φετινή χρονιά.

Η 29χρονη θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα στο ERC αγωνιζόμενη εντός έδρας, καθώς ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις Κανάριες Νήσους τον Μάιο, ενώ θα αγωνιστεί επίσης και στους αγώνες Rally di Roma Capitale, Barum Czech Rally Zlín και Rally Hungary.

«Είναι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω στο ERC με ένα Citroën C3 R5», ανέφερε η Falcón, η οποία θα αγωνιστεί επίσης σε διεθνής και τοπικούς αγώνες με ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών RALLY2 κατά τη διάρκεια του 2020. «Κύριος μου στόχος είναι να τερματίζω κοντά στις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης».

Και ενώ η Falcón προηγουμένως είχε αγωνιστεί σε Rally di Roma Capitale και Barum Czech Rally Zlín, ο αγώνας τον Νοέμβριο, το Rally Hungary είναι εντελώς άγνωστος για αυτή. «Ξέρω τους αγώνες σε Ρώμη και Μπαρούμ, όμως η Ουγγαρία είναι εντελώς άγνωστη για μένα και έτσι αναμένετε να είναι μια συναρπαστική σεζόν για εμάς», είπε.

Με τον προηγούμενο συνοδηγό της Eduardo González να μην είναι πλέον διαθέσιμος, η Falcón θα αγωνιστεί για το 2020 με τον Cándido Carrera. Ο Carrera είναι γνωστός από τη συνεργασία του με τον José Suárez με τον οποίο αγωνίστηκαν σε έξι αγώνες στην κατηγορία ERC1 Junior με ένα Peugeot Rally Academy το 2017. «Ο Cándido έχει αρκετή εμπειρία από διεθνής αγώνες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με την επερχόμενη σεζόν», είπε η Falcón.

Η Falcón είναι γνωστή για τα κατορθώματα της σε αυτοκίνητα Citroën, όμως τη χρονιά που κέρδισε το ERC Ladies Trophy το οποίο κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα στον αγώνα της Λετονίας, οδηγούσε ένα Peugeot 208 R2.